• Prosvetni radnici održali protest, žale se na loš položaj u društvu

  Prosvetni radnici, okupljeni u Sindikat prosvetnih radnika Banata, održali su danas protestni skup u centru grada. Prosvetni radnici su podsetili javnost na loš položaj prosvetara u društvu.   Istovremeno, u 742 škole, čiji su zaposleni članovi ovog sindikata, danas su časovi bili skraćeni na 30 minuta. Ili bi trebalo da budu, ako nisu ometani okolnostima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prosvetni radnici održali protest, žale se na loš položaj u društvu

  Prosvetni radnici, okupljeni u Sindikat prosvetnih radnika Banata, održali su danas protestni skup u centru grada. Prosvetni radnici su podsetili javnost na loš položaj prosvetara u društvu.

   

  Istovremeno, u 742 škole, čiji su zaposleni članovi ovog sindikata, danas su časovi bili skraćeni na 30 minuta. Ili bi trebalo da budu, ako nisu ometani okolnostima ili ljudima, kako je to danas na skupu rekao Miloš Galetin, iz Osnovne škole „Milan Stančić Uča“ iz Kumana.

   

  – Prosveta je za vlast jedan veliki problem, a ne temelj ili baza društva, što bi morala da bude – istakao je Galetin. – Na prosveti se štedi. Stalno se najavljuju i sprovode reforme koje naše kolege ostavljaju na ulici. Škole se gase i sve to najviše šteti deci i roditeljima. I na kraju, nama, prosvetnim radnicima, koji smo poslednja karika u tom lancu – naglasio je Galetin.

   

  Pročitajte još: Đaci OŠ „Sonja Marinković“ mogu da ostanu u školi i posle nastave

   

  Komentarišući mrežu škola, Galetin je, ispred Sindikata prosvetnih radnika Banata, izjavio da je, po saznanjima sindikata, mreža škola nešto što je eksperiment za Vojvodinu. Kako je dodao, sprovođena je po sistemu „ako prođe – prođe“.

   

  prosvetni radnici

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo