• PROŠIRENI KOLEGIJUM POKRAJINSKOG ZAŠTITNIKA GRAĐANA

  ZRENJANIN – Danas je u Zrenjaninu zasedao prošireni kolegijum Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, a tema kolegijuma je bila „Jezik i nacionalni identitet – iskustva i problemi u praksi“.     Skup su pozdravili pokrajinski zaštitnik profesor dr Zoran Pavlović i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.   Na skupu su govorili Janoš Oros, zamenik ombudsmana […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PROŠIRENI KOLEGIJUM POKRAJINSKOG ZAŠTITNIKA GRAĐANA

  ZRENJANIN – Danas je u Zrenjaninu zasedao prošireni kolegijum Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, a tema kolegijuma je bila „Jezik i nacionalni identitet – iskustva i problemi u praksi“.

   

   

  Skup su pozdravili pokrajinski zaštitnik profesor dr Zoran Pavlović i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

   

  Na skupu su govorili Janoš Oros, zamenik ombudsmana za nacionalne manjine, dr Biljana Sikimić sa Balkanološkog instituta SANU, Maja Matić, voditeljica Centra za obrazovanje SKD „Prosvjeta“ – „Sava Mrkalj“ iz Zagreba.

   

   

  O izazovima učenja i obrazovanja na romskom jeziku govorila je prof. dr Marija Aelksandrović sa Visoke škole strukovnih studija iz Vršca, Nina Janić, savetnica u instituciji Pokrajinskog zaštitnika građana, kao i Ištvan Požar, matičar u Matičarskoj službi Grada Zrenjanina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo