• PROFESOR POKLONIO KOMPLETNU BIBLIOTEKU

  Donacija namenjena Regionalnom centru za talente

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Regionalni centar za talente u Zrenjaninu dobio je od profesora dr. Mihaila Bajića, nekadašnjeg dekana Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, kompletnu biblioteku koja broji oko 2.000 knjiga, sa policama, ormanima, slikama i radnim stolom.

  Robert Sabo i Mihailo Bajić
  Robert Sabo i Mihailo Bajić

  Bajić, koji je rođen u Banatskom Dvoru, već 15 godina živi u Bostonu, a na internetu je pronašao vest da je u gradu na Begeju formiran Regionalni centar za mlade talente. Pošto je na neki način želeo da se oduži „svom Bečkereku“, odlučio je da pokloni ličnu biblioteku.

  – Poslednjih 15 godina živim u Bostonu i moja je želja bila da ličnu biblioteku, sa 1.500 do 2.000 knjiga, poklonim mojim Banaćanima u mom zavičajnom Zrenjaninu, gde sam stekao osnovna saznanja o životu i svetu. Prateći dešavanja u Banatu posredstvom interneta, saznao sam da je formiran Regionalni centar za talente, čiji je koordinator Robert Sabo – kaže Bajić.

  U njegovoj biblioteci se nalaze osnovni izvori naučnih saznanja iz oblasti biologije, medicine, a posebno o nauci o mozgu. Pored te naučno – istraživačke literature, u biblioteci se nalaze i bogati izvori srpske, posebno ruske i zapadnoevropske književnosti, nacionalne i međunarodne istorije, kao i monografije i studije o najpoznatijim muzejima sveta.

  Mihailo Bajić je Gimnaziju pohađao u Zrenjaninu, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1954. godine. Kao lekar radio je u Tordi, Žitištu, Jaši Tomiću, Zrenjaninu i Pančevu. Za asistenta na Katedri fiziologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu izabran je 1961. a u zvanje redovnog profesora 1981. godine. Član je Akademije medicinskih nauka Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo