• PROBLEM U DOMU „ANGELINA KOJIĆ“:Kapacitet smanjen za 62 smeštajna mesta

  Procedura saniranja oštećenja pokrenuta

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN– Posle zatvaranja jednog dela zrenjaninskog Doma učenika „Angelina Kojić“ za smeštaj korisnika, zbog popuštanja krovne konstrukcije, izvesno je da će i narednu školsku godinu ova institucija početi bez 62 mesta za smeštaj. Iako je procedura saniranja oštećenja pokrenuta, izvesno je da će se ovaj kompleksni i skupi problem rešavati više meseci.

  Dom učenika
  Dom učenika

  -Dobili smo odobrenje da demontiramo solarne kolektore koje su očigledno bili previše teški za krovnu konstrukciju, a izvesno je da krilo nad kojim je krov popustio neće biti useljivo, pa ostajemo bez 62 smeštajna mesta – kaže za portal „Zrenjainski“ Vladimir Vasiljev, vd direktora Doma učenika. On objašnjava da procedura demontaže solarnih panela podrazumeva izradu elaborata, pa skladištenje skinutih panela.

  -Mi za te poslove nemamo novac, pa se mora napraviti rebalans u budžetu. Nakon toga sledi nova kontrola građevinske inspekcije i veštaka koji treba da utvrde da li je objekat bezbedan. Ne verujem da će i nakon demontaže taj deo objekta dobiti dozvolu za upotrebu, jer je i pre postavljanja kolektora bio u relativno lošem stanju – ističe Vasiljev.

  Za kompletnu sanaciju objekta potrebno je, prema proceni, oko 20 miliona dinara. Do ove okvirne cifre došlo se upoređivanjem sa sličnim situacijama. Valja imati na umu da Dom taj novac nema nego se on mora obezbediti iz pokrajinskih i republičkih fondova. I jedna i druga vlada tek treba da se formiraju a kad bi sanacija zrenjaninskog Doma učenika mogla da im dođe na dnevni red, teško je predvideti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]