• PRIVATNI VRTIĆI U ZRENJANINU – IMA LI IH I KOLIKO

  ZRENJANIN – Da li u Zrenjaninu ima privatnih vrtića, pitala nas je naša čitateljka. Eto vam predlog za temu, dodala je. Evo odgovora.     Za razliku od Beograda, u kojem ima više od 50 privatnih vrtića, i Novog Sada, koji ne zaostaje mnogo za glavnim gradom, u Zrenjaninu već godinama radi samo jedan privatni […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PRIVATNI VRTIĆI U ZRENJANINU – IMA LI IH I KOLIKO

  ZRENJANIN – Da li u Zrenjaninu ima privatnih vrtića, pitala nas je naša čitateljka. Eto vam predlog za temu, dodala je. Evo odgovora.

   

  predškolska vrtić

   

  Za razliku od Beograda, u kojem ima više od 50 privatnih vrtića, i Novog Sada, koji ne zaostaje mnogo za glavnim gradom, u Zrenjaninu već godinama radi samo jedan privatni vrtić.

   

  Reč je o Predškolskoj ustanovi „Pinokio“ koja ima sve neophodne akreditacije kod nadležnih organa, a u Zrenjaninu radi već 20 godina – od 1997. godine.

   

  Istina, postoji još nešto što bi moglo biti slično privatnom vrtiću – zove se studio „Vini pu“, ali kad je registrovan kao studio očigledno ne može ili ne želi akreditacije.

   

  Šta je razlog što se za 20 godina u Zrenjaninu, gradu sa više od 100 hiljada stanovnika, otvorio samo jedan privatni vrtić?

   

  Moguće je da je jedan od razloga što zrenjaninska Predškolska ustanova skoro da nema problema sa smeštajem mališana u vrtićima. Kapaciteti 19 vrtića u gradu dovoljni su da prime nešto više od 2.000 mališana, koliko se svake godine i prijavi za boravak. Nema problema sa kapacitetima, jedino se baš ne može udovoljiti svakoj želji roditelja da im dete bude smešteno u određenom vrtiću.

   

  Ono što roditelje i dalje opredeljuje za smeštaj u državnim vrtićima, iako mnogi nisu zadovoljni ni opremom, a ni poprilično velikim grupama, svakako je cena.

   

  Pun iznos boravka mališana ne plaća verovatno niko, jer se boravak regresira prema određenim skalama. Takođe, postoje olakšice za više dece ili za mališane čija je porodica u socijalnoj potrebi.

   

  U privatnim vrtićima toga nema. Kako nema listi čekanja i gužvi, pa samim tim ni većih nezadovoljstava, Zrenjanin ne subvencioniše boravak mališana u privatnim vrtićima kao što je to slučaj u Beogradu i Novom Sadu.

   

  Mesečni boravak u privatnom vrtiću sa svim pripadajućim sadržajima košta 120 evra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije YSLAJDER

  BROJNE POZNATE LIČNOSTI IMALE SU PSE I MAČKE

  Želite kućnog ljubimca? Da li da to bude pas ili da bude mačka? Možda će vam u konačnoj odluci pomoći izreka koju je neko davno smislio. Ona otprilike glasi – da pse imaju vojnici a […]

  KRAJINA OSVOJILA KUP FUDBALSKOG SAVEZA GRADA (FOTO)

  FK Rusanda (Melenci) – FK Krajina (Krajišnik) 2:0   Fudbaleri melenačke Rusande ipak nisu uspeli da naprave prvorazredno iznenađenje i da stignu zaostatak od tri gola prednosti, jer su […]

  POČINJE UPIS ĐAKA PRVAKA U OSNOVNE ŠKOLE

  NOVI SAD – Upis budućih prvaka u osnovne škole počinje u ponedeljak, 2. aprila, i traje do 31. maja. Učenici koji se ne upišu do 31. maja, moći će to da urade do početka školske […]