• PRIJAVE U ŽELJENE OSNOVNE ŠKOLE

  Rok ističe u ponedeljak,1. februara, a već ima dosta zainteresovanih

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – U ponedeljak ističe rok da roditelji koji žele svoje dete, budućeg prvaka, da prijave u željenu osnovnu školu. To se odnosi samo na one koji bi da njihovo dete ide u školu kojoj ne pripada teritorijalno.

  škola

  Izborna, a ne teritorijalna škola, odnosi se pre svega na grad. U gradu ima 10 osnovnih škola, a budući prvaci upisuju se u školu iz svojih predškolskih grupa, u najvećem broju slučajeva u onu kojoj teritorijalno pripadaju. No, poslednjih godina primetno je da ima dosta onih roditelja koji bi, bez obzira na udaljenost, da svoje dete upišu u školu po želji.

  – Imamo dosta zainteresovanih i prijavljenih i to nije slučaj samo ove godine – objašnjava za portal „Zrenjaninski“ Vesna Mađarov, direktorka Osnovne škole „Đura Jakšić“. – Mislim da je jedan od najvažnijih razloga što nam dolaze deca iz drugih delova grada taj što je naša škola prepoznata kao izuzetno bezbedna, jer je okruženje mirno. U našoj školu postoji pravilo: da dete u nju uđe nasmejano, ali da nasmejano i izađe. Isto važi i za nastavnike. I roditeljima je sve važnija činjenica da imamo odličnu međunarodnu saradnju i dobre projekte.

  OŠ „Đura Jakšić“ će i ove godine formirati tri odeljenja prvaka.

  – Nemamo razloga za bojazan, imaćemo prvake, a samim tim i opstanak škole nije doveden u pitanje – ističe Mađarov.

  Pripremno – predškolski program ove godine pohađa 1.090 dece, što je osam više nego lane. I pored toga što će biti više prvaka, gotovo u svakoj školi čini sve ne bi li se mališani upisali baš kod njih. Organizuju se prijemi za roditelje i buduće prvake, a uskoro ni to neće biti dovoljno. Jer, ko obezbedi dovoljan broj odeljenja prvih razreda, ne treba da brine, bar neko vreme, hoće li škola opstati.

  U selima je situacija drugačija. Izbora nema kad postoji jedna škola. A i za tu jednu nema dovoljno đaka. Sudeći prema polaznicima predškolskog programa, u školi „Petar Kočić“ u Banatskom Despotovcu naredne školske godine biće samo pet prvaka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo