• PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA „KAKO SMO DOSPELI DOVDE“

  BEOGRAD – U sredu, 12. aprila, u 12 časova, u Medija centru u Beogradu, biće premijerno prikazan dokumentarni film „Kako smo dospeli dovde“.     Film se prikazuje u znak obeležavanja godišnjice smrti Zrenjaninca Nebojše Popova, sociologa i jednog od najuglednijih intelektualaca i antiratnih aktivista Srbije i bivše Jugoslavije, glavnog i odgovornog urednika lista „Republika“. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA „KAKO SMO DOSPELI DOVDE“

  BEOGRAD – U sredu, 12. aprila, u 12 časova, u Medija centru u Beogradu, biće premijerno prikazan dokumentarni film „Kako smo dospeli dovde“.

   

  nebojsa popov
  Nebojša Popov

   

  Film se prikazuje u znak obeležavanja godišnjice smrti Zrenjaninca Nebojše Popova, sociologa i jednog od najuglednijih intelektualaca i antiratnih aktivista Srbije i bivše Jugoslavije, glavnog i odgovornog urednika lista „Republika“.

   

  Na godišnjicu smrti „Novi optimizam“ i „Digital style“ spremili su dokumentarni film „Kako smo dospeli dovde“ u kojem je iskorišćen materijal sakupljen sa martovskih promocija knjige Nebojše Popova, po kojoj je film i dobio ime, i to u Zrenjaninu („Zeleno zvono“), Beogradu (Centar za kulturnu dekontaminaciju) i Novom Sadu (SKCNS Fabrika).

   

  Značaj prikupljenog materijala krije se u poslednjim javno izgovorenim rečima Nebojše Popova povodom knjige „Kako smo dospeli dovde“ koju su izdali „Res publica“ i „Novi optimizam“ u martu 2016. U knjizi, cenjeni sociolog, piše svoja sećanja od 1939. do kraja 2015.

   

  U filmu, ali i nakon filma, govoriće učesnici prošlogodišnjih martovskih promocija knjige: Vesna Pešić, Ivana Spasić, Slavko Golić, Zlatko Paković, Predrag Čudić, Branka Prpa, Nebojša Milenković i Teofil Pančić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]