• Predstavljamo Hemijsko – prehrambenu i tekstilnu školu „Uroš Predić“

  Portal zrenjaninski.com nastavlja sa promocijom srednjih škola u gradu, kako bismo našim mladim čitaocima i njihovim roditeljima pomogli u odabiru prave škole za nastavak školovanja. Ovog puta predstavićemo Hemijsko – prehrambenu i tekstilnu školu „Uroš Predić“ iz Zrenjanina.   U „Urošu Prediću“ đaci se mogu školovati za tri oblasti rada: hemija, nemetali i grafičarstvo, zatim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predstavljamo Hemijsko – prehrambenu i tekstilnu školu „Uroš Predić“

  Portal zrenjaninski.com nastavlja sa promocijom srednjih škola u gradu, kako bismo našim mladim čitaocima i njihovim roditeljima pomogli u odabiru prave škole za nastavak školovanja. Ovog puta predstavićemo Hemijsko – prehrambenu i tekstilnu školu „Uroš Predić“ iz Zrenjanina.

   

  U „Urošu Prediću“ đaci se mogu školovati za tri oblasti rada: hemija, nemetali i grafičarstvo, zatim proizvodnja i prerada hrane, kao i tekstilstvo i kožarstvo.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Muzička škola “Josif Marinković” u junu organizuje prijemni ispit

   

  Na četvorogodišnjim profilima đaci se mogu školovati za tehničara za hemijsku i farmaceutsku tehologiju. Nakon završetka školovanja tehničar ove struke posao može potražiti u hemijskoj i farmaceutskoj industriji i laboratorijama. Ukoliko želi da nastavi školovanje, može upisati prirodno-matematički fakultet, farmaciju, poljoprivredni fakultet, tehnološki fakultet…

   

  Četvorogodišnje školovanje potrebno je i tehničaru za zaštitu životne sredine. Nakon završteka škole, tehničari se mogu zaposliti na preradi vode za piće, na preradi otpadnih i industrijskih voda, na preradi i odlaganju industrijskog čvrstog otpada, na preradi i odlaganju komunalnog otpada, na reciklaži čvrstog i tečnog otpada, u Agenciji za zaštitu životne sredine, u opštinskim komunalnim inspekcijama, u proizvodnji energije i preradi sirove nafte, u hemijskoj industriji, u prehrambenoj industriji, u poljoprivredi i šumarstvu.

   

  Ukoliko žele da studiraju, to će moći na tehnološkom fakultetu, prirodno-matematičkom, poljoprivrednom, fakultetu tehničkih nauka.

   

  Zanimljiv je i smer tehničar za polimere. Po okončanju školovanja, takva se struka može zaposliti u hemijskoj, gumarskoj industriji, proizvodnji polimera… Ili se može upisati tehološki, prirodno-matematički ili farmaceutski fakultet.

   

  Modelar odeće posla bi mogao imati u malim, srednjim i velikim preduzećima koja prerađuju tekstil i kožu na poslovima pripreme šablona, šivenju i kontroli gotovih proizvoda. Školovanje se može nastaviti na svim visokim školama i fakultetima vezanim za tekstil, dizajn, umetnost i grafiku.

   

  hemijsko - prehrambena i tekstilna škola uroš predić

  Škola „Uroš Predić“ ima dobro opremljene kabinete

   

  Što se tiče trogodišnjih profila, u školi „Uroš Predić“ đaci se mogu školovati za pekara, prerađivača mleka i mesara, kao i operatera u prehrambenoj industriji.

   

  Mogućnosti za zaposlenje pekara su velike, od posla u pekarama, do pekara u hipermarketima, a tu su i picerije, restorani brze hrane, buregdžinice… Pekari se traže i na brodovima, u ugostiteljstvu, prehrambenoj industriji… I za ovaj profil postoji mogućnost da se upišu odgovarajuće više škole ili specijalizacije.

   

  Sve ovo važi i za prerađivača mleka, a posebno za mesara.

   

  Operater u prehrambenoj industriji posao može naći u više privrednih grana i sektora, u preduzećima koja se bave proizvodnjom, preradom i distribucijom prehrambenih proizvoda, u prehrambenoj, konditorskoj, industriji bezalkoholnih i alkoholnih pića, u šećeranama, uljarama…

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Škola „Uroš Predić“ ima dobar nastavni kadar, ali i dobro opremljene kabinete za izvođenje praktične nastave.

   

  Oni željno čekaju svoje buduće đake, a zainteresovani se mogu dodatno informisati na sajtu škole.

   

  hemijsko - prehrambena i tekstilna škola uroš predić

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]