• Predati zahtevi sa protesta

  Na više adresa

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Dvanaest zahteva koji su javno pročitani na prošlonedeljenom protestnom skupu u Zrenjaninu, predati su danas u Gradskoj kući, potvrdio je za naš portal predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, Dušan Kokot.

  Protest 30 aprila u centru grada
  Protest 30 aprila u centru grada

  Kokot je istakao da su zahtevi upućeni gradonačelniku, Gradskom veću, Skupštini grada, ali i Vladi Srbije, kako ne bi došlo do toga da različiti nivoi vlasti upućuju u svojim odgovorima jedni na druge.

  -Rokovi su jasno precizirani za svaki zahtev i uglavnom ne izlaze iz maja meseca – kaže Kokot, uz opasku da će reakcija organizacionog odbora protestne šetnje, koja je održana u četvrtak, zavisiti od odgovora nadležnih. On naglašava da iza protesta ne stoje političke partije.

  -Naravno da u izbornoj godini pojedinima odgovara da se pojave na takvim događajima, ali to je bio pre svega građanski protest u organizaciji sindikata i civilnog sektora – napominje on i podseća da se u  obrazloženju zahteva kritikuju se i aktuelna, ali i prethodna vlast.

  Podnetim zahtevima traži se  postupanje po pravosnažnim rešenjima za više od 4,5 hiljada bivših radnika propalih firmi koji ne mogu da naplate svoja potraživanja i preispitivanje svih sumnjivih privatizacija. Takođe, zahteva se održavanje hitne sednice Skupštine grada na temu cene daljinskog grejanja i kvaliteta gasa, zatim da se do kraja maja utvrdi jasan plan za fabriku vode i da sve radnje u vezi toga budu javne. Navedeni su i zaštita penzionera za vreme trajanja restriktivnih mera a spomenuti su i zaposleni u prosveti, gde je dat rok do 5. juna da im se u skladu sa ugovorima isplate sva zaostala primanja. Među zahteve uvršteno je i rešavanje problema gradskog prevoza, ali i prestanak zaduživanja grada zbog, kako je ocenjeno, “šminkanja trga”. Uz to, uz rok od 30 dana vlast je obavezana da se izjasni šta se dešava sa obilaznicom, kao i da se uključi u oživljavanje zrenjaninskih preduzeća.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]