• Poziv Zrenjancima da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

  Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem. U toku je i javni konkurs za kurs za rezervne oficire Vojske Srbije.   Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poziv Zrenjancima da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

  Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem. U toku je i javni konkurs za kurs za rezervne oficire Vojske Srbije.

   

  Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Više informacija mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane. Informacije se mogu dobiti i u Centru Ministarstva odbrane Zrenjanin, Gundulićeva bb, gde se može podneti i prijava.

   

  Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u neki od centara za obuku Vojske Srbije.

   

  Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

   

  Služenje vojnog roka s oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo