• Povećan broj studenata na budžetu u narednoj akademskoj godini

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je Vlada usvojila Odluku o broju budžetskih studenata studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, studijskih programa osnovnih strukovnih studija i doktorskih akademskih studija za akademsku 2022/23. godinu.   Pomenuta odluka, koja je usvojena na predlog resornog ministarstva, predviđa da će na prvu godinu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Povećan broj studenata na budžetu u narednoj akademskoj godini

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je Vlada usvojila Odluku o broju budžetskih studenata studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, studijskih programa osnovnih strukovnih studija i doktorskih akademskih studija za akademsku 2022/23. godinu.

   

  Pomenuta odluka, koja je usvojena na predlog resornog ministarstva, predviđa da će na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih na teret budžeta biti upisano 18.098 studenata. To je u odnosu na prethodnu godinu više za 40 studenata.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Obaveštenje za roditelje koji žele državnu pomoć za kupovinu nekretnine

   

  Na prvu godinu doktorskih akademskih studija predviđen je upis 785 studenata. To je u odnosu na prethodnu godinu više za osam studenata. Država će finansirati školarine za 4.632 studenta prve godine studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

   

  Odluku o broju studenata studijskih programa master akademskih studija Vlada će doneti naknadno. Potrebno je da se sa Nacionalnim savetom za visoko obrazovanje i drugim relevantnim institucijama obave dodatne konsultacije o broju budžetskih mesta na novim studijskim programima.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U skladu sa zakonom i autonomijom univerziteta, svaki fakultet donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata, podseća se u saopštenju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo