• Posle pauze ponovo će biti organizovana Dečija pijaca

  Sekcija za žensko preduzetništvo Unije poslodavaca Zrenjanina, posle pauze zbog pandemije virusa korona, ponovo organizuje Dečiju pijacu. Dečija pijaca će biti održana u subotu, 23. aprila, u centru grada, kod Vodotornja, u okviru manifestacije „Uskršnje jaje“.   Prodajni prostor je besplatan za sve mališane. Oni mogu prodavati garderobu, udžbenike, knjige i igračke, kao i predmete […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Posle pauze ponovo će biti organizovana Dečija pijaca

  Sekcija za žensko preduzetništvo Unije poslodavaca Zrenjanina, posle pauze zbog pandemije virusa korona, ponovo organizuje Dečiju pijacu. Dečija pijaca će biti održana u subotu, 23. aprila, u centru grada, kod Vodotornja, u okviru manifestacije „Uskršnje jaje“.

   

  Prodajni prostor je besplatan za sve mališane. Oni mogu prodavati garderobu, udžbenike, knjige i igračke, kao i predmete koje sami naprave.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Roditelji se sami organizovali da bi deci napravili lepše i sigurnije igralište

   

  „Ideja je da naučimo decu da se odvoje od stvari koje im više ne trebaju i da, umesto toga da ih bace, prodaju po simboličnim cenama. Time će produžiti životni vek tim stvarima, a ujedno i omogućiti drugoj deci da kupuju robu po povlašćenim cenama. Na taj način izlazimo u susret onima koji možda ne mogu kupiti sve nove stvari, a ovaj način prodaje i kupovine svakako je zabavan za najmlađe“, kažu organizatori Dečije pijace.

   

  Sekcija za žensko preduzetništvo ističe da se kroz ovu akciju deca uče da cene novac, privređuju i da razmišljaju o trgovini i preduzetništvu.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Zanimljiv momenat u celoj priči je da su učesnici Dečije pijace, prilikom registracije na samom događaju, u obavezi da doniraju jedan proizvod za zajedničku tezgu. Novac prikupljen od prodatih proizvoda sa zajedničke tezge biće potrošen u humanitarne svrhe. Simbolika zajedničke tezge je da ljudi koji ulaze u svet preduzetništva moraju da izvrše registraciju firme, da plate poreze i takse. Poruka je, da bi dobio nešto, odnosno da bi zaradio, moraš i da se odrekneš nekih stvari“, objašnjavaju organizatori.

   

  Prijave su obavezne i podnose se OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo