• Posle humanitarne aukcije slika, bolnici donirana vredna medicinska oprema

  Medicinska oprema, kupljena sredstvima prikupljenim na humanitarnoj aukciji slika koju je organizovala kompanija UM-Ing, dopremljena je u Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Posle humanitarne aukcije slika, bolnici donirana vredna medicinska oprema
  Foto: Opšta bolnica Zrenjanin

   

  Inicijator i finansijer Likovne kolonije UM-Ing Borislav Umićević posetio je Opštu bolnicu gde je razgovarao sa direktorom dr Igorom Kitareskuom.

   

  Tom prilikom je istaknuto koliko je važno kada zajednica udruži snage i zajednički pomaže.

   

  Vrednost donacije iznosi skoro pola miliona dinara. Kroz prodajnu aukciju u Kulturnom centru Zrenjanina je prikupljeno 390.000 dinara, dok su preostale slike prodate putem elektronske aukcije za dodatnih 95.000 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Prelepe slike iz kompanije Mlekoprodukt koja je organizovala porodično druženje

   

  Opšta bolnica Zrenjanin je saopštila da će donirana oprema, EKG aparat za bebe, tragač vena i laringoskop, značajno unaprediti dijagnostičke mogućnosti na Odseku neonatologije.

   

  um-ing donirao medicinsku opremu
  Foto: Opšta bolnica Zrenjanin

   

  „EKG će služiti da se prati srčani rad kod beba, a UV iluminator ili tragač vena za lakše pronalaženje vene i manje traumatičan postupak venepunkcije i plasiranja IV kanila radi davanja terapije bebama sa zdravstvenim problemima. Laringoskop sa ravnom špatulom je namenjen za reanimaciju za vitalno ugrožene novorođenčadi“, pojašnjavaju u zrenjaninskoj bolnici.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Šefica Odseka neonatologije dr Svjetlana Ždrale izrazila je duboku zahvalnost na ovoj značajnoj donaciji, dodajući da će ona podići kvalitet dijagnostike i doprineti boljoj nezi najmlađih pacijenata.

   

  „Posebno se zahvaljujemo umetnicima, građanima i privrednicima koji su dali svoj doprinos ovoj akciji“, poručili su iz Opšte bolnice.

   

  um-ing donirao medicinsku opremu
  Foto: Opšta bolnica Zrenjanin

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo