• POČELO DRUGO POLUGODIŠTE U ŠKOLAMA

  Đaci ponovo u klupama

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN, BOTOŠ – Đaci zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola od danas su u klupama – počelo je drugo polugodište.

  škola đaci

  Ono za „obične“ đake traje do 22. juna, maturanti srednjih stručnih škola raspustiće se 1. juna, a najkraće drugo polugodište imaće maturanti gimnazija – 89 dana, s obzirom na to da se oni raspuštaju 25. maja. Učenike, istina, očekuje još jedan kraći raspust, prolećni od 24. do 29. marta.

  – Drugo polugodište važno je za sve učenike, a posebno za osmake – kaže Staša Velisavljev, direktorka Osnovne škole „1. oktobar“ iz Botoša. – U našoj školi ove godine ima 12 učenika završnog razreda i već od nedelje počinju pripreme za polaganje male mature. S obzirom na to da se sada proverava znanje praktično iz svih predmeta, sa osmacima će raditi nastavnici na časovima, a pravilnik predviđa da pripremama bude posvećeno 10 odsto časova.

  A da se u botoškoj školi dobro radi sa maturantima govori podatak da su prošle godine svi osmaci upisali škole koje su im bila prva želja. Botoški osmaci uglavnom su upisali Ekonomsku i Medicinsku školu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo