• Počela školska godina: Prvaci dobili đačke torbe, pribor i udžbenike

  Počela je nova školska godina, a u osnovnim školama na teritoriji grada Zrenjanina našla su se i 1024 učenika prvog razreda.   Tradicionalno, za sve njih Grad Zrenjanin je obezbedio đačke torbe i školski pribor. Po prvi put, svi prvaci su dobili i besplatne udžbenike.   PROČITAJTE JOŠ: Protest prosvetnih radnika: Tražimo da nam država […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počela školska godina: Prvaci dobili đačke torbe, pribor i udžbenike

  Počela je nova školska godina, a u osnovnim školama na teritoriji grada Zrenjanina našla su se i 1024 učenika prvog razreda.

   

  Tradicionalno, za sve njih Grad Zrenjanin je obezbedio đačke torbe i školski pribor. Po prvi put, svi prvaci su dobili i besplatne udžbenike.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Protest prosvetnih radnika: Tražimo da nam država vrati dostojanstvo

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je tim povodom posetio Osnovnu školu „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu, dok je njegov zamenik Saša Santovac prisustvovao početku školske godine u OŠ „Bratstvo“ u Aradcu.

   

  Salapura je poželeo svim prvacima srećan polazak u školu. On je poručio da će Grad Zrenjanin činiti napore da u svim školama obezbedi adekvatne uslove za nastavu, posebno kada su u pitanju energenti.

   

  đaci prvaci
  Foto: Grad Zrenjanin

   

  – Lokalna samouprava čini sve napore da uslovi u školama budu što bolji. U godini pred nama, koja nimalo neće biti laka, važno je da obezbedimo dobre uslove za nesmetano odvijanje nastave. Različiti su problemi u školama, posebno u selima. Negde su to problemi u vezi sa nabavkom uglja, negde u vezi sa priključenjima na gasnu mrežu. Takođe, u dvema školama menjamo stolariju i time utičemo na mere energetske efikasnosti. Sve su to ulaganja koja se mere desetinama miliona dinara – naglasio je gradonačelnik.

   

  Besplatne torbe i udžbenike đacima prvacima u Osnovnoj školi „Bratstvo“ u Aradcu uručio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Ovo je novo poglavlje u vašim životima koje će vam doneti nova drugarstva, mnoge lepe uspomene kojih ćete se rado sećati, a uskoro verujem i prve ljubavi. Želim vam sreću i uspeh – rekao je Santovac.

   

  đaci prvaci
  Foto: Grad Zrenjanin

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo