• Počela sanacija Bagljaškog kanala

  Zrenjanin dobija i novu hladnjaču

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Nadležne gradske službe počele su sanaciju Bagljaškog kanala, dužine oko tri kilometra, koji se prostire od crpne stanice u naseljenom mestu Mužlja do radne zone „Bagljaš aerodrom“, a do sada je pročišćen deo od Klisurske do Surdučke ulice, potvrdio je danas načelnik Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija Gradske uprave Zrenjanina Igor Virijević.

  Smece
  Virijević je na konferenciji za novinare objasnio da je izvršeno čišćenje prostora oko kanala u dužini od 900 metara.

  „Trenutno se vrši izmuljavanje, a vrednost celokupne investicije iznosi 40 miliona dinara koji su izdvojeni iz budžeta grada Zrenjanina“, istakao je on.

  Virijević je zamolio sve građane preko čijih parcela prolaze radnici i mašine koji rade na sanaciji, za strpljenje. On je ujedno i apelovao da se otpadne vode više ne odvode u kanal, te da se u njega ne baca smeće.

  Načelnik gradskog Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija dodao je da je resorna služba izradila elaborat, odnosno, studiju svih dečijih igrališta, na području Zrenjanina, ali i svih 22 naseljena mesta, koji se sastoji od foto-dokumentacije i tekstualnog opisa uočenih problema na igralištima.

  „Tom prilikom smo obišli 107 igrališta, na javnim površinama, u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.Neadekvatni rekviziti koji su ugrožavali bezbednost naših najmlađih sugrađana su uočeni na desetak igrališta i oni su po hitnom postupku uklonjeni sa ovih površina“, naveo je Virijević.

  Elaborat je, prema njegovim rečima, predat zrenjaninskoj Direkciji za uređenje i izgradnju grada i Savezu sa školski sport grada Zrenjanina, koji će u narednom periodu nastaviti održavanje ovih površina.

  Virijević je napomenuo da je u prethodnom periodu promenjeno preko 30 odluka iz oblasti komunalnog delovanja, koje su prilagođene da budu operativnije.

  Nova hladnjača u narednih nedelju dana

  Tokom narednih nedelju dana na prostoru zoohigijenske službe Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin će biti postavljena hladnjača kapaciteta 100 kubnih metara, čime će biti rešen dugogodišnji problem odlaganja leševa uginulih životinja, što je predstavljalo permanentnu ekološku opasnost za naš region, najavio je Virijević.

  „U prethodnom periodu smo najavili da će naš grad polovinom aprila dobiti ovakvu vrstu hladnjače, to obećanje smo ispunili i samim tim pomogli našim građanima koji imaju problem sa odlaganjem leševa uginulih životinja“, poručio je on.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo