• Bogat program na „Pile festu“

  Saznajte ko sve nastupa na manifestaciji

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ŽITIŠTE – Manifestacija „Pile fest – u srcu Banata“ biće održana od 3. do 5. jula u Žitištu, najavio je danas predsednik te opštine Mitar Vučurević.

  Mitar Vučrević i Maja Glušac promovisali manifestaciju
  Mitar Vučrević i Maja Glušac promovisali manifestaciju

  Na konferenciji za novinare, održanoj u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“, Vučurević je kazao da će svetkovina, posvećena živinarstvu, koja se ranijih godina bila poznata pod imenom „Čiken fest“, biti održavana i ubuduće, ali od ovog leta pod drugim nazivom.

  – Opština Žitište ima višedecenijsku tradiciju u živinarstvu i preradi pilećeg mesa, počev od „Živinoprodukta“, preko „Agroživa“, pa sve do „Mibrasa“ koji je preuzeo pogone žitištanske kompanije i u njih uložio značajna sredstva, o čemu su mediji slabo izveštavali. Stoga je prirodno da organizujemo manifestaciju u čast živinarstva – rekao je Vučurević i dodao da se lokalna samouprava bori da ova grana poljoprivrede i dalje bude osnova i zamajac žitištanske ekonomije.

  On je naglasio da će tokom trajanja „Pile festa“ biti organizovan i skup privrednika, kako bi se razgovaralo o potencijalnim investicijama što je, kako je istakao, njemu kao čelniku opštine i najvažniji segment ove manifestacije.

  – Lako ćemo se zabaviti, ali je važno da pre toga zaokružimo priču od koje živimo. Moramo staviti do znanja da ćemo kompletnom privrednom sektoru u lokalu posvetiti više pažnje – poručio je Vučurević.

  Direktorka Turističke organizacije opštine Žitište Maja Glušac najavila je bogat program u okviru „Pile festa“, rekavši da će svake večeri, na bini u Sportskom centru, biti održavani koncerti, pa će tako tokom trodnevnog hepeninga nastupiti Maja Berović, Jovan Perišić, Bilja Krstić, Aco Pejović, „Leksington bend“ i drugi.

  Manifestacija će se održavati na više lokacija, a osim zabavnog, biće organizovan i sportski, dečiji i kulturno – umetnički program. Između ostalog, posetioce očekuje prezentacija borilačkih veština u ringu na sportskim terenima, zatim vožnje fijakerom, promocije pivara, takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, izložba automobila, plovidbe brodićem i žurke na brodu, fudbal na pesku, kao i spravljanje džinovske kajgane od 1.009 jaja.

  – Prošle godine „Pile fest“ je tokom tri dana posetilo 20.000 gostiju, a očekujemo da će ovog puta, zbog veoma atraktivnog programa, taj broj biti daleko veći – naglasila je Glušac.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo