• OVDE ZRENJANINCI VOLE DA LETUJU

  Raspitali smo se gde naši sugrađani najčešće odlaze na odmor na more

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Letnja sezona uveliko je u toku, a ovih dana mnogi Zrenjaninci razmišljaju kuda će na odmor. Tradicionalno, Srbi su najviše letovali u Grčkoj i Turskoj, međutim zbog terorističkih napada u Istanbulu, turisti ove godine Tursku izbegavaju u širokom luku.

  Tasos među najpopularnijim destinacijama
  Tasos među najpopularnijim destinacijama

  Ivan Zvekić, radnik u turističkoj agenciji „Solaris travel“, kaže da su Turci maksimalno spustili cene svojih aranžmana, ali da ni to nije ubedilo građane da treba tamo da letuju.

  – Građani ove godine nikako ne idu u Tursku, čak i oni koji se možda odluče da putuju tamo, ne odu jer se mesta u avionu ne popune, i rezervacija bude otkazana. Skoro 98 posto putnika letuje u Grčkoj. Najpopularnija su ostrva Tasos, Krf, Krit i Lefkada. Oni koji imaju malo „dublji džep“ odlučuju se za Majorku i Kosta Bravu u Španiji – kazao je Zvekić za portal „Zrenjaninski“.

  Još jedan razlog zašto se turisti opredeljuju za Grčku su i veoma pristupačne cene, tako da se aranžmani u sezoni mogu naći od 140 evra, pa naviše, dok se last minute ponude mogu uplatiti i za 30 posto manje od standardne cene.

  U medijma se ovih dana pojavila i informacija da se na granici turistima oduzima hrana, koju je većina Srba navikla da nosi, međutim,  putnici koji su do sada išli kažu da nisu imali problema. Konzervirana i vakumirana hrana može da se nosi bez problema.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo