• OTVORENA PRVA SENZORNA SOBA U ŠKOLI „9. MAJ“

  ZRENJANIN – Prva senzorna soba, namenjena psihomotornom tretmanu dece ometene u razvoju, otvorena je danas u Osnovnoj i srednjoj školi „9. maj“. Ova prostorija opremljena je zahvaljujući sredstvima NIS-a, u okviru projekta „Zajednica zajedno“. Otvaranju su, pored zaposlenih u školi, prisustvovali predstavnici kompanije NIS, gradonačelnik Čedomir Janjić, kao i njegov zamenik Saša Santovac. – Ovo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OTVORENA PRVA SENZORNA SOBA U ŠKOLI „9. MAJ“

  ZRENJANIN – Prva senzorna soba, namenjena psihomotornom tretmanu dece ometene u razvoju, otvorena je danas u Osnovnoj i srednjoj školi „9. maj“.

  Ova prostorija opremljena je zahvaljujući sredstvima NIS-a, u okviru projekta „Zajednica zajedno“. Otvaranju su, pored zaposlenih u školi, prisustvovali predstavnici kompanije NIS, gradonačelnik Čedomir Janjić, kao i njegov zamenik Saša Santovac.

  – Ovo je učionica za sve male Zrenjanince, ali i prostor u kojem mogu da borave i odrsali. U našoj školi se tabla i kreda najmanje koriste. Potrebno nam je mnogo drugih sredstava, koja će deci pokazati kako treba da funkcionišu. Senzorna soba je važna za senzornu integraciju, a učenicima će pomoći da pomoću čula mogu da upiju sve draži koje im šalje spoljašnja sredina, i prerade ih u mozgu. Kasnije će im omogućiti prirodnije ponašanje u okruženju – izjavila je Snežana Oluški Vlačić, direktorica OSŠ „9. maj“.

  Soba je opremljena različitim elementima koji pomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. Takođe, prostorija je prilagođena potrebama korisnika koji na bezbedan način istražuju svoje senzorne veštine, i mogu da se oslobode stresa i napetosti.

  Janjić je istakao da Grad uvek pomaže ovoj školi, ali da mu je posebno drago da postoje društveno odgovorne firme kao što je NIS, koja svakodnevno pokazuje da brine o Zrenjanincima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Naravno, tu su i dva neizbežna stručnjaka za obrazovanje koji su se slikali za javnost, kako ne bi zaboravili na njihov izgled. U svakom slučaju, ova škola će uspešnije raditi zahvaljujući veličinama i znalcima na slici. Baš nam je divno!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo