• Organizacija rezervnih vojnih starešina održala godišnju skupštinu

  Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin u narednoj godini iniciraće osnivanje udruženja u opštinama Srednjobanatskog okruga.   Do sada je bilo malo interesovanje rezervnih oficira da se ponovo organizuju u tim sredinama, pa su neke organizacije u pasivnom statusu. Zato će Organizacija rezervnih vojnih starešina u saradnji sa Komandom za razvoj Baatske brigade još jednom pokušati […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Organizacija rezervnih vojnih starešina održala godišnju skupštinu

  Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin u narednoj godini iniciraće osnivanje udruženja u opštinama Srednjobanatskog okruga.

   

  Do sada je bilo malo interesovanje rezervnih oficira da se ponovo organizuju u tim sredinama, pa su neke organizacije u pasivnom statusu. Zato će Organizacija rezervnih vojnih starešina u saradnji sa Komandom za razvoj Baatske brigade još jednom pokušati da pokrene njihov rad. Ovo je, između ostalog, jedna od prihvaćenih odluka na godišnjoj skupštini koja je održana u prostorijama Doma učenika u Zrenjaninu.

   

  Godišnjoj skupštini su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, predstavnici Komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Željko Radivojević i major Rade Daljević, generalna sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, kao i predstavnici organizacije vojnih penzionera i članovi ORVS Zrenjanin.

   

  Pročitajte još: Nova medicinska oprema za brže i lakše laparaskopske operacije

   

  – Veoma je važno što su rezervne vojne starešine Zrenjanina prve u Srbiji sprovele nastavu vezanu za sistem odbrane u srednjim školama. Decu treba upoznati o tome. To je i prilika da se više govori o patriotizmu – rekao je Duško Radišić.

   

  Kroz nastavu o sistemu odbrane, učenicima su približeni Vojska Srbije i način njenog funkcionisanja.

   

  – Sem časova koje smo imali, nameravamo da u Tehničkoj školi proširimo aktivnosti u kojima će deca da se obučavaju za reagovanje u vanrednim situacijama, jer nemaju prilike da se o tome upoznaju – rekao je Đorđe Klać, zamenik predsednika ORVS Zrenjanin, koji je i direktor srednje Tehničke škole.

   

  Sem obaveza u školama imali i niz drugih aktivnosti

   

  Predsednica ORVS Zrenjanin Tanja Dulović istakla je da su tokom protekle godine sem obaveza u srednjim školama imali i niz drugih aktivnosti.

   

  – Centralno je bilo obeležavanje sto godina od osnivanja organizacije. Imali smo tim povodom zapažen nastup na svečanosti u Kruševcu. U okviru naše svečanosti organizovali smo konkurs za najbolji srednjoškolski esej na temu „1300 kaplara“. Učestvovali smo u uređenju spomenika na Mihajlovačkom putu. Bez finansijske pomoći Grada Zrenjanina ne bismo uspeli da funkcionišemo. Sa druge strane nedostajući deo novca smo nadomestili dobrovoljnim aktivnostima. Moram da istaknem da su predavači svoj posao u srednjim školama radili volonterski – istakla je Tanja Dulović.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo