• Opšta bolnica sledeće godine dobija magnetnu rezonancu

  V.d. direktora Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu dr Igor Kitaresku najavio je da će ova zdravstvena ustanova naredne godine dobiti magnetnu rezonancu. On je dodao da će objekat u kojem će ona biti smeštena biti izgrađen na mestu starog porodilišta.   Kitaresku je naglasio da je u planu da se, nakon završetka izgradnje objekta, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opšta bolnica sledeće godine dobija magnetnu rezonancu

  V.d. direktora Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu dr Igor Kitaresku najavio je da će ova zdravstvena ustanova naredne godine dobiti magnetnu rezonancu. On je dodao da će objekat u kojem će ona biti smeštena biti izgrađen na mestu starog porodilišta.

   

  Kitaresku je naglasio da je u planu da se, nakon završetka izgradnje objekta, u njega premesti magnetna rezonanca jačine 1,5T iz Kliničkog centra Vojvodine.

   

  – Istovremeno smo, preko Ministarstva zdravlja, dobili novi CT aparat. Njega ćemo koristiti paralelno sa onim koji smo i do sada posedovali. Time će biti omogućen veći broj pregleda i kvalitetnija slika, s obzirom na to da je četiri puta jači od ovoga koji smo imali do sada – izjavio je dr Igor Kitaresku prilikom današnje posete gradonačelnika Sima Salapure Opštoj bolnici Zrenjanin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Hiperbarična komora na novoj adresi: Oaza zdravlja nadomak centra grada

   

  Salapura je tom prilikom uručio aparat za inseminaciju, koji je obezbeđen sredstvima iz gradskog budžeta. Zatim je obišao Odeljenje gastroenterologije, gde je instalirana vredna oprema nabavljena sredstvima Pokrajinske vlade. U pitanju je najsavremeniji endoskopski stub za kolonoskopiju.

   

  Inače, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je ove godine zrenjaninskoj bolnici, za nabavku novih dijagnostičkih aparata, opreme i instrumenata, obezbedio više od 108 miliona dinara.

   

  Dr Kitaresku se zahvalio Gradu Zrenjaninu na donaciji mikroskopa sa pratećom opremom, uz napomenu da će on odeljenjima urologije i ginekologije služiti da unaprede inseminaciju i pripremu za veštačku oplodnju.

   

  – Ova oprema će sigurno biti upotrebljena na pravi način. Ovom prilikom bih se zahvalio gradonačelniku i njegovom timu i na tome što je u svakom trenutku pomogao zrenjaninskoj bolnici, posebno u teškim vremenima pandemije koronavirusa – rekao je dr Kitaresku.

   

  opšta bolnica zrenjanin
  Foto: Grad Zrenjanin

   

  Bolnica po prvi put ima i 4D ultrazvuk za ekspertski pregled

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je kazao da donacija Grada ima za cilj unapređenje mera pronatalitetne politike u Zrenjaninu.

   

  – Postupak inseminacije do sada nije obavljan u našoj bolnici. To je sada još jedna mera koja će, nadam se, uticati na poboljšanje naše demografske slike – rekao je Salapura.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Akcija skrininga aneurizme abdominalne aorte i dalje u toku

   

  Dodao je i da Opšta bolnica po prvi put ima 4D ultrazvuk za ekspertski pregled, što je bitna vest za buduće mame.

   

  Načelnik Odeljenja gastroenterologije dr Dušan Slankamenac je kazao da odnedavno na Internom odeljenju bolnice radi jedan od najsavremenijih aparata za donju endoskopiju ili kolonoskopiju, vredan 9,8 miliona dinara.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – To je prvi aparat takve vrste u Srbiji. Nabavljen je zahvaljujući angažovanju našeg direktora i gradonačelnika, kao i Pokrajinskog sekretarijata, koji je obezbedio sredstva za to. Sada će naši pacijenti imati najbolju moguću dijagnostiku, sa najsavremenijim aparatima – kazao je dr Slankamenac.

   

  opšta bolnica zrenjanin
  Foto: Grad Zrenjanin

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo