• Opšta bolnica prima u stalni radni odnos 94 radnika, među njima i 16 lekara

  Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina će, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, primiti u stalni radni odnos 94 radnika koji su do sada radili sa kovid bolesnicima, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor ove zdravstvene ustanove dr Igor Kitaresku.   Među novozaposlenima na neodređeno vreme je 16 lekara, 55 medicinskih sestara […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opšta bolnica prima u stalni radni odnos 94 radnika, među njima i 16 lekara

  Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina će, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, primiti u stalni radni odnos 94 radnika koji su do sada radili sa kovid bolesnicima, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor ove zdravstvene ustanove dr Igor Kitaresku.

   

  Među novozaposlenima na neodređeno vreme je 16 lekara, 55 medicinskih sestara – tehničara i 23 nemedicinska radnika. Trenutno je u Opštoj bolnici Zrenjanin na neodređeno vreme zaposleno 1.127 radnika, a do sada se taj broj kretao oko 1.030. Na određeno vreme je zaposleno 13 radnika.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca i početkom oktobra: Mnoge će ovo obradovati

   

  – Na neodređeno vreme je trenutno primljeno 39 novih radnika, a planirano je da se u stalni radni odnos prevede ukupno njih 94. To znači da će zrenjaninska bolnica maltene sav svoj kadar, koji je zaposlen do juna ove godine, prevesti u stalni radni odnos, što je velika stvar i za ovu ustanovu i za građane i pacijente. Radi se o ljudima koji su, kroz anekse ugovora ali i angažovanje na svojim odeljenjima, radili sa kovid pozitivnim pacijentima. Neki od njih su radili na pedijatriji, neki u Urgentnom centru i hirurškim salama – kazao je dr Igor Kitaresku.

   

  On je poručio da je zahvalan Vladi Republike Srbije i ministrima zdravlja i finansija što su to omogućili. Kako je naveo, ovo je posebno važno za lekare, jer znači da će imati bržu edukaciju i da će brže dobiti specijalizaciju.

   

  – Kod njih je posebno bitno da budu u stalnom radnom odnosu kako bi dobili specijalizaciju. Mi ćemo ovih 16 lekara u najkraćem periodu poslati na specijalizaciju iz oblasti koje su deficitarne – istakao je dr Igor Kitaresku.

   

  dr igor kitaresku i novi radnici
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Iz Švedske u Srbiju

   

  Među onima koji su dobili stalan posao je i dr Novak Surla, koji ima švedski pasoš. Međutim, on je odlučio da radi u Srbiji.

   

  – Rođen sam i odrastao u Švedskoj, a već desetak godina živim u Srbiji, gde sam završio Medicinski fakultet. U Opštoj bolnici Zrenjanin sam radio na više odeljenja – u Urgentnom centru, na pedijatriji, infektivnom odeljenju, u kovid odeljenju. Trenutno sam na internom – kazao je dr Surla i dodao da mu je supruga Zrenjaninka i da su odlučili da ovde zasnuju porodicu.

   

  Dr Sanja Aničić je poreklom iz Republike Srpske, a studirala je medicinu u Novom Sadu. U zrenjaninskoj bolnici radi od marta prošle godine. Bila je angažovana u Urgentnom centru, nakon toga na ambulantnom i stacionarnom kovid lečenju. Trenutno je na internom odeljenju u službi hemodijalize.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Među novozaposlenima je i medicinska sestra Aleksandra Radu, koja radi na neonatologiji.

   

  – Drago mi je što je naš rad i trud neko prepoznao i što nas je nagradio stalnim radnim odnosom – poručila je ona.

   

  Jednodnevni post hit u svetu: Koliko je zapravo dobar ili štetan za naš organizam?

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo