• Održan seminar posvećen ženama, njihovim aktivnostima i pravima

  Sekcija žena Veća saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine organizovala je prošlog petka, u sindikalnim prostorijama, jednodnevni seminar posvećen ženama, njihovim aktivnostima i pravima.   Seminar je organizovan u saradnji sa BeFem kulturnim centrom iz Beograda. Ovom događaju su prisustvovale i članice Unije poslodavaca Zrenjanina i udruženja „Roza“, koje se bavi radnim pravima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Održan seminar posvećen ženama, njihovim aktivnostima i pravima

  Sekcija žena Veća saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine organizovala je prošlog petka, u sindikalnim prostorijama, jednodnevni seminar posvećen ženama, njihovim aktivnostima i pravima.

   

  Seminar je organizovan u saradnji sa BeFem kulturnim centrom iz Beograda. Ovom događaju su prisustvovale i članice Unije poslodavaca Zrenjanina i udruženja „Roza“, koje se bavi radnim pravima žena iz našeg grada.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nikolići su radili u Beogradu, onda su došli u Perlez i otvorili svoju pekaru

   

  – Cilj seminara je bio da se članice navedenih organizacija upoznaju sa iskustvima aktivnih žena iz cele Srbije. Ta iskustva su pretočena u filmove u produkciji BeFem kulturnog centra. Takođe, održan je i medijski trening, kojim su žene upoznate sa osnovnim elementima medijskih kampanja, kako se oblikuju i sprovode. One su time stekle osnovna znanja koja im mogu poslužiti u njihovom daljem radu – kaže za portal zrenjaninski.com Melanija Lojpur, sekretarka Veća saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine.

   

  Prema njenim rečima, ove edukacije omogućuju ženama znanja iz oblasti borbe za radna ili ženska prava.

   

  – Korisne su i ženama preduzetnicama, kako bi bile vidljive i proaktivne u medijskom, odnosno online svetu 21. veka – dodaje Lojpur.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Projekat BeFem kulturnog centra, pod nazivom „Aktivna žena“, u sklopu koga su i napravljeni filmovi prikazani na seminaru, sprovodi se uz pomoć Evropske unije, Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije „Jelena Šantić“ i Grupe 484. U pitanju je deo projekta „Lokalni poziv za EU“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]