• Od početka pandemije u okrugu potvrđena 42.173 slučaja virusa korona

  Od početka pandemije, pa zaključno sa jučerašnjim danom, u Srednjobanatskom okrugu su potvrđena ukupno 42.173 slučaja virusa korona, objavio je danas Zavod za javno zdravlje Zrenjanin.   Prema podacima ovog Zavoda, u periodu od 4. do 9. januara ove godine, u srednjem Banatu je registrovano 136 novoobolelih lica.   PROČITAJTE JOŠ: PVC stolarija i te […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od početka pandemije u okrugu potvrđena 42.173 slučaja virusa korona

  Od početka pandemije, pa zaključno sa jučerašnjim danom, u Srednjobanatskom okrugu su potvrđena ukupno 42.173 slučaja virusa korona, objavio je danas Zavod za javno zdravlje Zrenjanin.

   

  Prema podacima ovog Zavoda, u periodu od 4. do 9. januara ove godine, u srednjem Banatu je registrovano 136 novoobolelih lica.

   

  PROČITAJTE JOŠ: PVC stolarija i te kako doprinosi zaštiti životne sredine

   

  Na području grada Zrenjanina potvrđen je 201 aktivni slučaj zaraze, u opštini Sečanj 20, u opštinama Nova Crnja i Novi Bečej po 15 i u opštini Žitište 12.

   

  Od 8. januara 2021. godine, kada su dostavljene prve doze vakcine protiv virusa korona, do sada, u Srednjobanatskom okrugu su date ukupno 195.504 doze vakcine protiv Covid-19. Sa dve doze je vakcinisano 71.618 žitelja okruga. Treću dozu je primila 47.651 osoba, a četvrtu njih 3.440.

   

  Zavod za javno zdravlje Zrenjanin navodi i da mu je distribuirano 500 doza Spikevax bivalentne vakcine protiv virusa korona. Ovu vakcinu mogu primiti osobe uzrasta od 12 godina i stariji, a koje su ranije vakcinisane protiv Covid-19, odnosno koje su primile primarnu seriju vakcine (dve doze) ili koje su dodatno primile jednu ili više buster doza vakcine protiv korone.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Više nije sa nama Velimir Miša Kozarev, jedan od simbola muzičkog života Zrenjanina

   

  Uslov za vakcinaciju bivalentnom vakcinom je da je prošlo najmanje tri meseca od primanja poslednje doze vakcine protiv korone, ili najmanje tri meseca od preležane infekcije kod potpuno vakcinisanih osoba.

   

  Bivalentna vakcina kao buster doza se naročito preporučuje osobama starijim od 50 godina, osobama sa primarnim i sekundarnim imunodeficijencijama, onima koji boluju od hroničnih bolesti, korisnicima i zaposlenima u domovima za stara lica i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama.

   

  Vakcinacija se sprovodi u svim domovima zdravlja i ambulantama.

   

  Vakcinacija protiv gripa

   

  Zavod za javno zdravlje Zrenjanin podseća i da je preuzeo trovalentnu TorVaxFlu i četvorovalentnu Vaxigrip Tetra vakcinu protiv virusa gripa. Vakcine su distribuirane po opštinama domovima zdravlja i ambulantama gde se vakcinacija sprovodi.

   

  Osobe koje žele da se vakcinišu treba da se jave u ambulantu svom izabranom lekaru.

   

  Iako se u Srbiji registruje obolevanje od gripa, za vakcinaciju nije kasno. Sve osobe koje se nisu vakcinisale u ovoj sezoni, mogu to učiniti i sada.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Vakcina protiv gripa se može dati istovremeno ili u bilo kom vremenskom razmaku sa vakcinom protiv Covid-19.

   

  Na teritoriji Srednjobanatskog okruga, inače, prisustvo virusa gripa tipa B laboratorijskim testom je detektovano kod deteta predškolskog uzrasta.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Чувајте своје срце! Ризик од боцкања већи је од користи.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo