• OD 1. MARTA OVERAVANJE DOKUMENATA KOD JAVNIH BELEŽNIKA

  ZRENJANIN – Zrenjaninci svoje dokumente od sutra, 1. marta, neće moći da overavaju u opštini ili sudu, već isključivo kod javnog beležnika. To se odnosi na sve overe dokumenata za upise u škole ili na fakultete, dokumentacije potrebne kod konkurisanja za posao ili za vađenje invalidske penzije. Među njima su i overe saglasnosti roditelja za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OD 1. MARTA OVERAVANJE DOKUMENATA KOD JAVNIH BELEŽNIKA

  ZRENJANIN – Zrenjaninci svoje dokumente od sutra, 1. marta, neće moći da overavaju u opštini ili sudu, već isključivo kod javnog beležnika.

  posao
  Foto: Dušan Bartolović

  To se odnosi na sve overe dokumenata za upise u škole ili na fakultete, dokumentacije potrebne kod konkurisanja za posao ili za vađenje invalidske penzije. Među njima su i overe saglasnosti roditelja za izvođenje deteta iz zemlje, pa potvrde o isplati na osnovu kupoprodaje nepokretnosti, overe punomoćja, ugovora o zakupu, overe prepisa diploma i raznih drugih dokumenata.

  – Od sutra nijedna overa potpisa neće moći da se obavi u Gradskoj kući, niti u mesnim kancelarijama – izjavila je za portal zrenjaninski.com Jasmina Malinić, načelnica Gradske uprave.

  U opštini Žitište i Sečanj nema notara. Stanovnici ovih opština i dalje će overavati potpise u opštinama, odnosno u mesnim kancelarijama.

  – Kako u našoj opštini ne postoji javni beležnik, potpisi će se i dalje overavati u opštini, odnosno mesnim kancelarijama – izjavio je za naš portal Toša Katić, zamenik načelnika Opštinske uprave Žitište.

  Građani Zrenjanina od sutra ne mogu potpise overavati ni u Osnovnom sudu.

  – I dalje će potpise moći da u sudu overe stanovnici Sečnja i Žitišta – kaže Zlatoje Ankić, predsednik Osnovnog suda u Zrenjaninu. – U Sečnju postoji prijemna kancelarija Osnovnog suda, gde su se i dosad overavali potpisi i tako će biti i dalje, kaže Ankić.

  Mediji prenose da je cenovnik javnih beležnika, koji inače postoji na sajtu komore notara, viši nego kod sudova, ali i niži nego kod opština, odnosno gradova.

  Kako će sve to izgledati u praksi, ostaje nam svima da vidimo. U Zrenjaninu, inače, rade tri javna beležnika. Od sutra u njihovu nadležnost prelazi overa mnogih dokumenata koje su dosad bili u nadležnosti sudova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. „Mediji prenose da je cenovnik javnih beležnika, koji inače postoji na sajtu komore notara, viši nego kod sudova, ali i niži nego kod opština, odnosno gradova.“

   PRAVILNIK JE LEPO SROČEN, „SVE JE U „BODOVIMA“, A, U ČL. 10 JE CENA „BODA“:
   150 DIN. + PDV!!! I LUKAVO, SAMO MENJAJU ČL. 10, ZAR NE !?
   Pozdrav iz Elemira!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo