• Obeleženo 70 godina rada Udruženja slepih i slabovidih

  Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ danas je obeleženo 70 godina postojanja i rada Udruženja slepih i slabovidih osoba u Zrenjaninu.   Udruženje je osnovano 4. aprila 1948. Osnivačku skupštinu činilo je 18 ljudi, od kojih je 14 bilo slepo i slabovido.   Prvi predsednik bio je Čedomir Odžin, u čijem je stanu bilo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obeleženo 70 godina rada Udruženja slepih i slabovidih

  Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ danas je obeleženo 70 godina postojanja i rada Udruženja slepih i slabovidih osoba u Zrenjaninu.

   

  Udruženje je osnovano 4. aprila 1948. Osnivačku skupštinu činilo je 18 ljudi, od kojih je 14 bilo slepo i slabovido.

   

  Prvi predsednik bio je Čedomir Odžin, u čijem je stanu bilo i sedište udruženja. Odžin je bio i prvi predsednik a i jedan od prvih zaposlenih, kao prodavac duvana.

   

  Udruženje slepih i slabovidih

  Prvi slepi telefonista zaposlen je u kombinatu „Servo Mihalj“ a zrenjaninska bolnica, kao jedina u Srbiji danas, zapošljava četvoro slepih telefonista. Na svečanoj akademiji učestvovali su hor i solisti muzičke škole „Josif Marinković“ a zaslužnim pojedicnima i kolektivima uručene su zahvalnice.

   

  Pre akademije, u Gradskoj kući, zamenik gradonačelnika Saša Santovac primio je Nenada Vukelića, aktuelnog predsednika Udruženja slepih i slabovidih Zrenjanina sa članovima rukovodstva Udruženja.
  • Grad pomaže rad udruženja na različite načine a u narednom periodu verujem pomoći ćemo i više, istakao je Santovac dodavši da je dosta učinjeno na omogućavanju pristupnosti javnih objekata invalidnim licima ali da problemi i dalje postoje.

   

  – Pravo na bezbedno kretanje imaju svi, tako da moramo i svest da menjamo i da razmislimo kad parkiramo automobil na nepropisan način da li time uskraćujemo nekom pravo na kretanje , istakao je Santovac.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo