• OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA U GIMNAZIJI (FOTO)

  ZRENJANIN – U gotovo svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Zrenjanina danas je obeležena školska slava, Sveti Sava. Svečano je bilo i u Zrenjaninskoj gimnaziji, gde su svečanosti, pored ostalih, prisustvovali načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i predsednik Udruženja „Svetosavlje“ Budimir Jovanović.     Učenici gimnazije, koji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA U GIMNAZIJI (FOTO)

  ZRENJANIN – U gotovo svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Zrenjanina danas je obeležena školska slava, Sveti Sava. Svečano je bilo i u Zrenjaninskoj gimnaziji, gde su svečanosti, pored ostalih, prisustvovali načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i predsednik Udruženja „Svetosavlje“ Budimir Jovanović.

   

   

  Učenici gimnazije, koji pohađaju versku nastavu, i đakon Predrag Nenin, priredili su prigodan program a nakon osveštanja i rezanja slavskog kolača direktoru Zrenjaninske gimnazije Milanu Radakoviću je predsednik Udruženja „Svetosavlje“ darovao ikonu Svetog Save. Kumovi slave, nakon obraćanja skupu prigodnom besedom, predali su kumstvo Branislavi Golijanin, koja se zahvalila na ukazanoj časti.

   

  – U ime Srpske pravoslavne crkvene opštine Zrenjanin i svih njenih sveštenika čestitam vam današnju slavu i ovaj veliki praznik našeg svetitelja, prosvetitelja i učitelja Svetog Save, sa najlepšim željama i molitvama da nam ovaj divni svetitelj podari izobilje nebeskih i zemaljskih blagodati – rekao je, pored ostalog, u obraćanju prisutnima, sveštenik dr Ninoslav Kačarić.

   

   

  Predajući ikonu Svetog Save direktoru Milanu Radakoviću, čelnik „Svetosavlja“ Budimir Jovanović naglasio je da ovo udruženje srednjobanatskim školama poklanja ikone Svetog Save, s ciljem da u svakoj školi u regionu srednjeg Banata ima ikonu svetitelja.

   

  – Cilj nam je da đaci, dok borave u učionicama, imaju uvek priliku da vide blagi pogled Svetoga Save i da svetosavlje uđe u njihovu dušu zauvek – istakao je Jovanović.

   

  Na slavi u gimnaziji podeljene su i Svetosavske nagrade – knjige, najuzornijim đacima i profesorima, njihovim mentorima.

   

   

  Nagrađeni učenici su Strahinja Sarić, Nemanja Savić, Dimitrije Levajac, Danica Cvetković, Nikola Aćin, Tatjana Prodanović, Jovana Putić, Albert Makan, Nevena Daljević, Nemanja Župunski, Sofija Janjić, kao i Milica Jocić, koja je nagrađena po tri osnova. Nagrađeni su i prošlogodišnji učenici 4. razreda Dajana Kuzman, Nikolina Kuprešanin i Luka Kljajić.

   

  Među nagrađenim profesorima su Aleksandra Maksić, Nataša Marjanović, Gordana Gigić Janjić, Nenad Šukić, Snežana Mićić, Nikola Tankosić, Vojin Tolmač, Lidija Čolić, Dušica Mitić, Kolrnelija Kapuši Pap, Danijela Grbić, Dragana Karać, Irina Ubović, Goran Manigoda i Jasmina Bulatović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo