• Obeležen Dan vojnih veterana, odata pošta poginulim Zrenjanincima

  Dan vojnih veterana, koji je ustanovljen 2015. godine, obeležen je i u Zrenjaninu. Položeni su venci na spomen-obeležje poginulima sa teritorije Grada Zrenjanina u ratnim sukobima od 1991. do 1999. godine. Upriličen je i svečani skup u Baroknoj sali Gradske kuće.   Poštu stradalima tokom ratnih sukoba na tlu nekadašnje Jugoslavije odali su predstavnici Garnizona […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obeležen Dan vojnih veterana, odata pošta poginulim Zrenjanincima

  Dan vojnih veterana, koji je ustanovljen 2015. godine, obeležen je i u Zrenjaninu. Položeni su venci na spomen-obeležje poginulima sa teritorije Grada Zrenjanina u ratnim sukobima od 1991. do 1999. godine. Upriličen je i svečani skup u Baroknoj sali Gradske kuće.

   

  Poštu stradalima tokom ratnih sukoba na tlu nekadašnje Jugoslavije odali su predstavnici Garnizona Zrenjanin, Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga. Poštu su odali i predstavnici Organizacije ratnih vojnih invalida i vojnih penzionera, Organizacije rezervnih vojnih starešina, Udruženja ratnih dobrovoljaca oslobodilačkih ratova 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca i Udruženja srpskih ratnih veterana i porodica poginulih.

   

  U ime Grada Zrenjanina, venac su položili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica.

   

  Pročitajte još: Svako od nas može da olakša život osobama sa invaliditetom

   

  Na svečanoj akademiji, upriličenoj na Dan vojnih veterana, obratili su se komandant Komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Aleksandar Dedić, i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

   

   

  Santovac: Sve snage usmeriti kao napretku i razvoju

   

  – Nadamo se da su loša vremena zauvek iza nas. Nadamo se i da ćemo u narednom periodu sve snage usmeravati isključivo ka napretku i razvoju. Grad Zrenjanin daje tome doprinos kroz nove investicije, kroz nova radna mesta, izgradnju novih puteva, dečjih vrtića, stanova… Dajemo doprinos tome kroz razvoj infrastrukture i stvaranje što boljih uslova za život i rad – kazao je Santovac.

   

  On je istakao da ćemo samo na taj način biti dostojni naših sugrađana koji su za naš grad i svoju otadžbinu položili ono najvrednije što su imali i mogli – svoje živote.

   

  – Samo tako možemo da sledimo put kojim su oni krenuli, da ostvarujemo njihove želje i namere da živimo slobodno i u miru, da ne tražimo ono što je tuđe, ali i da ne dozvolimo da nam oduzimaju ono što je naše – naglasio je Santovac.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo