• Norvežani neguju prijateljstvo s Melencima

  ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac upriličio je jutros u Plavom salonu Gradske kuće prijem za delegaciju iz norveškog grada Fauske, predvođenu gradonačelnicom tog mesta Siv Anitom Breke. Gosti iz Norveške su u dvodnevnoj poseti Zrenjaninu, u sklopu nastavka saradnje između Melenaca i Fauske, uspostavljene još tokom Drugog svetskog rata. Nacisti su, naime, u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac upriličio je jutros u Plavom salonu Gradske kuće prijem za delegaciju iz norveškog grada Fauske, predvođenu gradonačelnicom tog mesta Siv Anitom Breke.

  Prijem za goste upriličen u Plavom salonu
  Prijem za goste upriličen u Plavom salonu

  Gosti iz Norveške su u dvodnevnoj poseti Zrenjaninu, u sklopu nastavka saradnje između Melenaca i Fauske, uspostavljene još tokom Drugog svetskog rata.

  Nacisti su, naime, u Drugom svetskom ratu odveli veliki broj stanovnika Jugoslavije, ponajviše Srba, u Norvešku, sa ciljem izgradnje severnog puta. Oni koji su otišli, tamo su ostavili svoje živote, pa je taj put nazvan „krvavi severni put“.

  – Veliki broj stanovnika Melenaca bio je svedok toga, zbog čega je uspostavljena saradnja između ovog sela i Fauske. Osim što se prisećamo žrtava, mi danas pričamo i o mogućim vidovima saradnje, između ostalog i na privrednom planu. Jer, naša je težnja da ostvarimo ono što imaju Fauska i Norveška, a to je nezaposlenost na nivou od tri ili četiri posto, što je za naše uslove impozantno – istakao je Santovac.

  Gradonačelnica Fauske Siv Anita Breke kazala je da je norveška delegacija ovde da bi negovala prijateljstvo, ali i da bi na licu mesta videla u kom pravcu se razvijaju Zrenjanin i Melenci.

  – Nastavićemo da posećujemo vaše institucije i da razgovaramo sa političarima. Želja nam je da vidimo koje su mogućnosti za ekonomsku saradnju, ali je za sada još uvek rano prognozirati – naglasila je gradonačelnica Fauske.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo