• Nastasja Radišić iz Elemira osvojila treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika

  Učenica sedmog razreda Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“ iz Elemira Nastasja Radišić osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nastasja Radišić iz Elemira osvojila treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika
  Foto: Privatna arhiva

   

  Nastasju je za takmičenje pripremala nastavnica Jelena Rešin, koja za svoju učenicu ima samo reči hvale.

   

  – Za republičko takmičenje spremamo se od početka godine. Na časovima gramatike, od septembra do maja, pored zadataka koje sastavljam, takmičari rade i testove sa opštinskih, okružnih i republičkih takmičenja. Na časovima dodatne nastave razjašnjavamo nejasne zadatke i uvežbavamo načine rešavanja težih zadataka – kaže za portal zrenjaninski.com nastavnica Jelena Rešin.

   

  S obzirom na to da zadatke završi prva, Nastasja Radišić je uvek spremna da pomogne svojim drugovima i objasni im ono što im je nejasno.

   

  PROČITAJTE JOŠ: OŠ „1. oktobar“ iz Botoša među najuspešnijim učesnicima programa „Za čistije i zelenije škole“

   

  – Drugovi u razredu je vole i rado prihvataju njenu pomoć. Tokom godine dešavalo se i da, dok sa odeljenjem vežbam, ona radi sa ostalim takmičarima. Trudi se da svoje znanje prenese drugima, što smatram da je najvažnije. Kada je u pitanju učenica kao što je Nastasja, uz dovoljno rada i pripremljenih zadataka uspeh ne može da izostane – ističe Rešin.

   

  Ono što je njenim vršnjacima bauk, to je Nastasji velika ljubav. A to je gramatika. Nastasja se takmiči od petog razreda, a srpski jezik je odabrala jer je smatrala da na takmičenjima iz tog predmeta može da ostvari uspeh.

   

  – Srpski sam odabrala zato što dobro znam gramatiku. Za takmičenje sam se pripremala radeći testove i prelazeći gradivo koje smo radili u školi. Išla sam na časove dodatne nastave i sa nastavnicom se spremala za takmičenje. Nije bilo teško, ali sam morala da znam mnogo kako bih dobro uradila test – rekla je za portal zrenjaninski.com Nastasja Radišić.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Katarina Đurović osvojila maksimalnih sto bodova na Republičkom takmičenju iz biologije

   

  Dodaje da joj je na republičkom takmičenju bilo lakše nego na okružnom jer je bila potpuno spremna.

   

  – Drago mi je što sam uspela da osvojim treće mesto na republičkom takmičenju. Mnogo mi znači to priznanje jer predstavlja nagradu za celokupan rad i trud – poručuje Nastasja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo