• Najviše inficiranih u Novom Sadu, za njim slede Zrenjanin i Pančevo

  Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković napominje da zauzdavanje epidemije zavisi isključivo od građana, ukazujući da svaki zaraženi može da prenese infekciju na dve do tri osobe. Pored Beograda, koji je najveće žarište u Srbiji, i u Vojvodini raste broj inficiranih.   Novi podaci za pokrajinu kažu da je u poslednja 24 časa registrovano preko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Najviše inficiranih u Novom Sadu, za njim slede Zrenjanin i Pančevo

  Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković napominje da zauzdavanje epidemije zavisi isključivo od građana, ukazujući da svaki zaraženi može da prenese infekciju na dve do tri osobe. Pored Beograda, koji je najveće žarište u Srbiji, i u Vojvodini raste broj inficiranih.

   

  Novi podaci za pokrajinu kažu da je u poslednja 24 časa registrovano preko 130 zaraženih, što je za jednu trećinu više u odnosu na prethodni dan. Najviše inficiranih je u Novom Sadu – 73, za kojim slede Zrenjanin i Pančevo.

   

  U Kliničkom centru Vojvodine leči se 30 pacijenata i niko od njih nije priključen na respirator.

   

  Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković upozorava da epidemijska situacija u Srbiji iz nepovoljne prelazi u izuzetno nepovoljnu.

   

  – Iako se bolnice pune sporijim tempom nego u prethodnom periodu, treba da budemo ozbiljno zabrinuti – kaže Gojković za RTS.

   

  On je dodao da je situacija u okruženju i Evropi potpuno van kontrole.

   

  – Moramo se maksimalno truditi da poštujemo ono što smo naučili u proteklih šest meseci – napominje Gojković.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Raste broj zaraženih: U srednjem Banatu obolele još 42 osobe

   

  Kako naglašava Gojković, virus ulazi u period koji mu omogućava da se brže širi.

   

  Kućna okupljanja najveći krivac za rast infekcija

   

  Gojković ističe da najviše zaraženih dolazi sa kućnih proslava.

   

  – Očekuje se dalji eksponencijalni rast, a to može ići u nedogled, ako se ne zaustavi. Još nije počela sezona gripa, a kad se to desi, stvoriće velike muke zdravstvenom sistemu – upozorava Gojković.

   

  Dodao je da nema toliko registrovanih zaraženih iz radnog kolektiva i da nema većeg prenosa virusa na radnom mestu.

   

  – Radno aktivno stanovništvo su ciljna grupa koja treba da svede svoje aktivnosti na najmanju moguću meru – navodi Gojković.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Pa normalno kad u domu zdravlja cije usluge koristi najvise gradjana zrenjanina i sela, niko od pocetka epidemije, ne meri ni temperaturu, niti pitaju na ulazu,npr pedijatrije i ginekologije,a kazu i na drugim mestima, imate li kakve simptome. Mesaju se bolesni i zdravi.
   Pa je li pre neki dan na ovom portalu nacelnik ginekologije pregledao trudnucu bez maske pred kamerama, i nikom nista. Tolika neodgovornost nikada nije bila nigde, sramota.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin