• Na najpopularnijem gradskom kupalištu održana vežba „Peskara 2021“

  Na najpopularnijem zrenjaninskom kupalištu danas je održana vežba pripadnika civilne zaštite pod nazivom „Peskara 2021“.   Vežba je imala za cilj da kroz određene mere predstavi ljudstvo, tehniku i organizacione sposobnosti jedinica civilne zaštite opšte namene grada Zrenjanina.   PROČITAJTE JOŠ: Potonuo brod kod Stajićeva: Napuštena plovila veliki problem na rekama   U složenoj taktičko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na najpopularnijem gradskom kupalištu održana vežba „Peskara 2021“

  Na najpopularnijem zrenjaninskom kupalištu danas je održana vežba pripadnika civilne zaštite pod nazivom „Peskara 2021“.

   

  Vežba je imala za cilj da kroz određene mere predstavi ljudstvo, tehniku i organizacione sposobnosti jedinica civilne zaštite opšte namene grada Zrenjanina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Potonuo brod kod Stajićeva: Napuštena plovila veliki problem na rekama

   

  U složenoj taktičko – pokaznoj vežbi prikazana je tehnika gašenja požara, evakuacije ugroženih lica, uspostave komunalnog reda i davanja prve medicinske pomoći. Prikazana je i tehnika zbrinjavanja evakuisanih lica, kao i rad poverenika i Jedinica civilne zaštite opšte namene. Bila je ovo prilika i da se vidi kako izgleda logistička podrška i sinhronizacija učesnika.

   

  U realizaciji vežbe učestvovali su pripadnici jedinice civilne zaštite, Vatrogasno – spasilačkog bataljona, dobrovoljnih vatrogasnih društava, Crvenog krsta Zrenjanin, Hitne medicinske pomoći i Ustanove „Rezervati prirode“.

   

  vežba peskara 2021

   

  U elaboratu vežbe „Peskara 2021“, inače, navodi se da je područje grada Zrenjanina najgušće rečno i kanalsko čvorište u Evropi. U krugu od 30 kilometara protiču Begej, Tamiš, Tisa, Dunav i kanalska mreža DTD.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Intenzivne i obilne kiše, jaki pljuskovi koji kratko traju i imaju lokalni karakter, izazivaju u naseljima plavljenje kompletne atmosferske kanalizacione mreže. Na poljima nanose štetu poljoprivrednim kulturama“, piše u tom elaboratu.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Foto dana