• Mobilni planetarijum u školi

  U okviru manifestacije „Daj nam sunca“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – U okviru manifestacije „Daj nam Sunca“ koja se organizuje u sklopu obeležavanja Godine svetlosti, u Zrenjaninu će 16. i 17. aprila gostovati mobilni planetarijum.

  Mobilni planetarijum
  Mobilni planetarijum

  Planetarijum je sferni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i drugih objekata koji se mogu posmatrati na našem univerzumu. Projekcije u planetarijumu su prilika za proširenje znanja iz oblasti prirodnih nauka. Program mobilnog planetarijuma podrazumeva pet programskih celina, od kojih svaka traje po sat vremena.

  Mobilni planetarijum će u Zrenjaninu boraviti dva dana, pa će 500 učenika zrenjaninskih osnovnih škola biti u prilici da se na slikovit način, uz stručnu podršku Centra za promociju nauke, upoznaju sa kosmičkim pojavama. Planetarijum će biti postavljen u Osnovnoj školi „Dr Jovan Cvijić“.

  Gostovanje mobilnog planetarijuma organizovala je nevladina organizacija „Most na suvom“, u saradnji sa Udruženjem nastavnika prirodnih nauka iz Zrenjanina i Centrom za promociju nauke iz Beograda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo