• Mišljenje Zavoda: Opšta bolnica daje maksimum u pružanju zdravstvene zaštite

  Na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, može se zaključiti da Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ daje maksimum u pružanju zdravstvene zaštite.   Zavod svake godine daje mišljenje o realizaciji plana rada Opšte bolnice, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.   PROČITAJTE JOŠ: Posao u Zrenjaninu: Firma „A […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mišljenje Zavoda: Opšta bolnica daje maksimum u pružanju zdravstvene zaštite

  Na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, može se zaključiti da Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ daje maksimum u pružanju zdravstvene zaštite.

   

  Zavod svake godine daje mišljenje o realizaciji plana rada Opšte bolnice, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Posao u Zrenjaninu: Firma „A Class Realestate“ širi svoj tim – prijavite se

   

  U tom dokumentu je, nakon razmatranja detaljnog izveštaja bolnice, navedeno da su tokom prošle godine u okviru Dnevne bolnice lečene 4.723 osobe. To je 109,5 odsto realizacije plana rada. Broj ostvarenih dana lečenja u Dnevnoj bolnici je 23.865, što je 114,2 odsto od plana.

   

  „Na hirurškim odeljenjima su obavljene 5.124 operacije, ili 110,6 odsto od plana. Obavljena su i 229.872 specijalistička pregleda, odnosno 121,3 odsto od planiranog broja. Pruženo je 1.967.377 zdravstvenih usluga. To je 116,8 odsto ostvarenja plana“, navedeno je u tom izveštaju.

   

  U laboratorijama su urađene 1.148.242 analize. To predstavlja realizaciju plana od 113,2 odsto.

   

  Lane su obavljena i 67.825 pregleda rendgen dijagnostike (232,7 odsto plana), 22.626 pregleda ultrazvučne dijagnostike (161,1 odsto), 2.963 pregleda dopler dijagnostike (268,1 odsto) i 15.326 pregleda CT skenerom (308,4 odsto).

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nova, niža cena: Top ponuda na tržištu nekretnina za stanove preko 90 kvadrata!

   

  „Na osnovu navedenog, može se zaključiti da ova ustanova daje maksimum u pružanju zdravstvene zaštite“, saopštila je danas Opšta bolnica Zrenjanin.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo