• Milena Samardžić iz Crvenog krsta jedna od nominovanih na konkursu „Oni su heroji“

  Milena Samardžić, koja je dugi niz godina aktivna u Crvenom krstu Zrenjanin, jedna je od nominovanih na konkursu „Oni su heroji“ za prošlu godinu.   Konkurs „Oni su heroji“ pokrenula je Delegacija Evropske unije u Srbiji 2020. godine, u želji da nagradi i podstakne solidarnost kao ključni element na kojem počiva svako društvo i vrednost […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Milena Samardžić iz Crvenog krsta jedna od nominovanih na konkursu „Oni su heroji“

  Milena Samardžić, koja je dugi niz godina aktivna u Crvenom krstu Zrenjanin, jedna je od nominovanih na konkursu „Oni su heroji“ za prošlu godinu.

   

  Konkurs „Oni su heroji“ pokrenula je Delegacija Evropske unije u Srbiji 2020. godine, u želji da nagradi i podstakne solidarnost kao ključni element na kojem počiva svako društvo i vrednost na kojoj počiva EU.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pripreme za Uskrs su pri kraju: Posle šestonedeljnog posta, svi jedva čekaju nedeljni ručak

   

  Cilj konkursa je promocija priča o ljudima iz svakodnevnog života, koji nisu medijski eksponirani, za koje nismo čuli, ili smo nedovoljno čuli, a svojim delima su doprineli zajednici u kojoj žive. Javne ličnosti nisu predmet ovog konkursa.

   

  Kandidate za ovo priznanje preko zvaničnog sajta konkursa prijavljuju sugrađani, komšije, kolege, rođaci, saradnici i poznanici. Sve kandidate povezuju dobra dela kojima su zadužili lokalnu zajednicu.

   

  Milenu Samardžić je predložio Luka Mandić iz Crvenog krsta Zrenjanin.

   

  Veteranka humanosti

   

  U obrazloženju je navedeno da Milena Samardžić radi i volontira pri Crvenom krstu Zrenjanin, u Narodnoj kuhinji. Predvodila je organizaciju humanitarne pomoći prilikom kriznih situacija i katastrofa tokom svog višedecenijskog staža.

   

  Milena dnevno uruči obroke za više od 300 korisnika Narodne kuhinje. U ulozi „veterana humanosti“ dočekuje i podučava mlade volontere Crvenog krsta Zrenjanin kako bi jednog dana bili heroji baš kao i ona.

   

  „Jedan je od dobitnika Medalje Crvenog krsta. Iako je u penziji, Milena Samardžić svakog dana otvara vrata Crvenog krsta Zrenjanin i dok je ona tu, ta vrata će biti otvorena za sve. Ukoliko pitate volontere ili saradnike Crvenog krsta, bilo u Zrenjaninu ili šire, svi će reći lepe reči za čuvenu Milenu“, naveo je Luka u obrazloženju.

   

  Nagradni konkurs je počeo 15. marta i prijave se mogu slati do subote, 15. aprila. Glasanje se obavlja preko sajta onisuheroji.rs Proglašenje deset finalista, pobednika konkursa, biće 10. maja.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Dobitnike nagrada će proglasiti komisija sastavljena od predstavnika EU, ambasada, kao i saradnika na ovom projektu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]