• MEĐUNARODNA SARADNJA REZERVNIH VOJNIH STAREŠINA

  ZRENJANIN – Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina i Organizacija rezervnih oficira makedonske opštine Kriva Palanka potpisali su Povelju o bratimljenju i saradnji. Povelju su potpisali predsednica zrenjaninskih rezervnih starešina Tanja Dulović i predsednik rezervnih oficira iz Krive Palanke Vlatko Mitovski.     Svečanosti potpisivanja povelje u Gradskoj kući u Zrenjaninu prisustvovali su i zamenik gradonačelnika […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MEĐUNARODNA SARADNJA REZERVNIH VOJNIH STAREŠINA

  ZRENJANIN – Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina i Organizacija rezervnih oficira makedonske opštine Kriva Palanka potpisali su Povelju o bratimljenju i saradnji. Povelju su potpisali predsednica zrenjaninskih rezervnih starešina Tanja Dulović i predsednik rezervnih oficira iz Krive Palanke Vlatko Mitovski.

   

  rezervni-oficiri

   

  Svečanosti potpisivanja povelje u Gradskoj kući u Zrenjaninu prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Željka Milošević.

   

  Ovom prilikom je predsednik Organizacije rezervnih oficira Makedonije Đorđe Malkovski istakao da je ovo prvi korak uključivanja zrenjaninske organizacije u međunarodnu saradnju, gde Makedonci imaju iskustvo sa više zemalja Balkana i zemljama članicama NATO pakta, kao pridruženi član.

   

  – Naša organizacija je deo Ministarstva odbrane u Makedoniji i bavimo se obukom i realizacijom projekata, a sada će u tome moći da se priključi i Zrenjanin – istakao je Malkovski.

   

  rezervni oficiri

   

  U ime domaćina zahvalio se predsednik Saveza organizacije rezervnih vojnih starešina Srbije, pukovnik Milojko Nikolić.

   

  – Ovo je dobra prilika da se upoznamo sa radom slične organizacije kod suseda. U Srbiji je ovakva organizacija udruženje građana, a u Makedoniji ima drugačiji status u okviru sistema odbrane – rekao je Nikolić.

   

  Po rečima Tanje Dulović, u ove aktivnosti ne treba samo da budu uključeni rezervni oficiri, već bi se trebalo baviti i pitanjima odbrane i vanrednim situacijama, ali i promocijom vojske.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]