• MEĐU UČESNICIMA I PORTAL „ZRENjANINSKI“: Započet medijski projekat „Mreža 21“ koji podržava Evropska unija

  Prvi trening posvećen istraživačkom novinarstvu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI SAD – Treningom sa temom o istraživačkom novinarstvu, koji su juče održali novinari Danica Vučenić i Mitko Jakovlevski, u hotelu „Veliki“ u Novom Sadu započela je realizacija projekta „Mreža 21“.

  Predstavnicima medija obratio se Slobodan Krajnović
  Predstavnicima medija obratio se Slobodan Krajnović

  Ovaj projekat sprovodi novosadski Radio 021, uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a u njemu učestvuje 21 medijska kuća iz Vojvodine, među kojima je i portal „Zrenjaninski“. 

  Predstavnicima medija, učesnika u projektu, najpre se rečima dobrodošlice obratio glavni i odgovorni urednik Radija 021 Sobodan Krajnović. Temu prvog dana treninga, rad na istraživačkom novinarstvu, otvorila je Danica Vučenić, koja je  je predstavnicima nekoliko medijskih kuća govorila o tome kako i kada je nastalo istraživačko novinarstvo, koja je razlika dnevne informative u odnosu na istraživački rad, kako se priprema za rad na priči, kako se radi preliminarno istraživanje i kada počinje konkretan rad na terenu.

  Jakovlevski je novinarima objasnio kako birati temu za istraživačku priču, kako je definisati i na koji način precizirati ključna pitanja za sagovornike.

  Na kraju dana svi oni koji su pratili predavanja mogli su da pogledaju film „Spotlight“ (Pod lupom) , o novinarima Boston Globa koji su raskrinkali praksu seksualnog zlostavljanja unutar Katoličke crkve. Ovaj film je osvojio nagradu za najbolji film na 88. dodeli Oskara u Holivudu.

  Predavanje održala Danica Vučenić
  Predavanje održala Danica Vučenić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Spojili ste nespojivo. Ono sto ce biti spojivo posle 24. aprila 2016. Svaka cast. Istrazivacko novinarstvo i Zrenjaninske.com… Zamisli molim te… Kao istina i list Zrenjanin

  2. Spojili ste nespojivo. Ono sto ce biti spojivo posle 24. aprila 2016. Svaka cast. Istrazivacko novinarstvo i Zrenjaninske.com… Zamisli molim te… Kao istina i list Zrenjanin

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo