• MEDICINSKI RADNICI NA UDARU: Pacijenti sve nervozniji i agresivniji!

  Ponovo aktuelizovano pitanje statusa medicinara

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Ubistvo naše koleginice u Šapcu strašno je i ponovo aktuelizuje pitanje statusa medicinskih radnika – kaže za portal „Zrenjaninski“ Đurđica Šljapić, strukovna medicinska sestra – specijalista javnog zdravlja i predsednica Saveza zdravstvenih radnika u Zrenjaninu. – Mi godinama ukazujemo na sve teži položaj zdravstevnih radnika, a posebno medicinskih sestara koje su prve na udaru pacijenata koji su, nažalost, sve nervozniji i sve agresviniji.

  zdravstvo

  Najveći problem su slučajevi psihijatrije koja nije verifikovana, kaže Šljapić.

  – Postoje ljudi koji imaju neki psihički problem, ali kada imaju dijagnozu, to znači da su pod terapijom, a medicinsko osoblje zna kako da se ophodi. Kada to nije slučaj, vi ne znate ko je preko puta vas i to su stvarno problemi koji će pod hitno morati da se rešavaju – objašnjava naša sagovornica.

  Zdravstveni radnici godinama traže da im se dodeli status službenog lica, što podrazumeva mnogo strožije kazne za one koji na njih nasrnu.

  – O tome se polemiše godinama, a nismo se odmakli od početka – dodaje Šljapić. – Izjava ministra nakon ubistva naše koleginice daje nam nadu da će se ipak nešto promeniti. Pacijenti imaju sve više prava i sve su bolje zaštićeni i mi nemamo ništa protiv, ali mora neko da zaštiti i zdravstvene radnike – navodi ona.

  Zdravstveni radnici u Zrenjaninu, odnosno u Srednjobanatskom okrugu, podržali su današnji protest „5 minuta tišine“, koji je organizovao Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]