• Magnetna rezonanca će od ponedeljka biti na raspolaganju pacijentima (Foto)

  Pokrajina je sagradila objekat i obezbedila magnetnu rezonancu za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska ove zdravstvene ustanove. On je dodao da prvi put od osnivanja zrenjaninska bolnica ima magnetnu rezonancu.   Prema Mirovićevim rečima, reč je o aparatu koji je nabavljen za potrebe […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Magnetna rezonanca će od ponedeljka biti na raspolaganju pacijentima (Foto)

  Pokrajina je sagradila objekat i obezbedila magnetnu rezonancu za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska ove zdravstvene ustanove. On je dodao da prvi put od osnivanja zrenjaninska bolnica ima magnetnu rezonancu.

   

  Prema Mirovićevim rečima, reč je o aparatu koji je nabavljen za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće TERZIJA TRANS, zbog povećanog obima posla, raspisalo konkurs za posao

   

  – Magnetna rezonanca je pod garancijom proizvođača i servisirana je. Ona će u narednih tri do pet godina biti u funkciji, a od ponedeljka, 30. oktobra, na raspolaganju pacijentima. Reč je o bolnici kojoj gravitira oko 160.000 stanovnika Srednjobanatskog okruga i u kojoj se leče i pacijenti iz drugih delova Banata – naveo je Mirović.

   

  magnetna rezonanca
  Foto: Pokrajinska vlada

   

  Ulaganja i u druge zdravstvene ustanove

   

  Bolnica mesečno pruži 1.200 CT usluga, oko 2.500 RTG i preko tri hiljade ultrazvučnih pregleda.

   

  Zahvaljujući ulaganjima Pokrajinske vlade u poslednjih sedam godina, ova bolnica poseduje brojne dijagnostičke aparate – novi CT, dva RTG-a, pet ultrazvučnih aparata za radiologiju, kardiologiju i ginekologiju i digitalni mamograf. Kompletno su opremljeni i kardiološki kabineti i patologija.

   

  PROČITAJTE JOŠ: VODA PLUS zapošljava: Firmi iz Zrenjanina potreban dostavljač

   

  Osim u ovu bolnicu, Pokrajinska vlada proteklih godina ulagala je finansijska sredstva i u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“, Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima i Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

   

  magnetna rezonanca
  Foto: Pokrajinska vlada

   

  Direktor Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ dr Igor Kitaresku je istakao da je ovo velika i važna vest za tu bolnicu. Kako je istakao, sistem zdravstvenih usluga će biti podignut na viši nivo.

   

  – Što se tiče kadra, trenutno imamo deset specijalista radiologije. U toku naredna tri meseca treba još troje da diplomira i završi specijalizaciju, tako da ćemo imati trinaest radiologa koji će raditi na ovom magnetu. Imamo i pet specijalizanata na dodatnoj obuci. To je najveći broj radiologa koje je Zrenjanin ikada imao – rekao je dr Kitaresku.

   

  On je naveo da je u planu da se za početak na magnetnoj rezonanci radi u prepodnevnoj smeni. Plan je da se krene sa snimanjem glave i kičmene moždine, a kasnije i ostalog.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Opštu bolnicu su danas obišli i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

   

  Učenici Zrenjaninske gimnazije uredili školsko dvorište: Postavili klupe i kućice za ptice

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo