• „Kukice dobrote“ u OŠ „Vuk Karadžić“: Nastavnici inicirali humanitarnu akciju

  Na inicijativu nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Miroslava Molnara i Stevana Radovančeva, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu organizovana je humanitarna akcija pod nazivom „Kukice dobrote“.   Učenici i nastavnici su pozvani da, ukoliko imaju stvari koje im više ne trebaju, a imaju želju da ih nekome poklone, donesu ih u školu i okače […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Kukice dobrote“ u OŠ „Vuk Karadžić“: Nastavnici inicirali humanitarnu akciju

  Na inicijativu nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Miroslava Molnara i Stevana Radovančeva, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu organizovana je humanitarna akcija pod nazivom „Kukice dobrote“.

   

  Učenici i nastavnici su pozvani da, ukoliko imaju stvari koje im više ne trebaju, a imaju želju da ih nekome poklone, donesu ih u školu i okače na posebno mesto na zidu, jer će nekome puno značiti. „Kukice dobrote“ se nalaze na zidu kod dečijeg ulaza.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov nakon protesta suspendovana sa posla

   

  „Mada smo mala škola, mi smo kao jedna velika porodica“. Ovako priču o akciji počinje nastavnik fizičkog vaspitanja Stevan Radovančev.

   

  – Znate, kada ste sa decom svakog dana i kada ih dobro upoznate, vidite da neko ima malo manje, a neko malo više. Moj kolega Miroslav Molnar i ja razmišljali smo kako bismo nešto učinili da oni koji imaju manje dobiju to što im nedostaje, a oni koji imaju više da daju, a da to ne povredi ni jedne ni druge. I setili smo se kukica. Kukice smo postavili u hodniku na izlazu iz škole, kako nikome ne bi bilo neprijatno. I već prvog dana, na kukicama su se našli rančevi, majice, duksevi, letnja garderoba. Sutradan je bilo već nešto drugo, što znači da je neko uzeo, neko doneo. A tako i treba da bude – kaže za portal zrenjaninski.com Stevan Radovančev.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Dodaje i da ukoliko se dogodi da se prikupi više stvari nego što je to potrebno, one će biti donirane Crvenom krstu.

   

  kukice dobrote

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo