• Korona brojke u srednjem Banatu: 87 novih slučajeva zaraze

  Zavod za javno zdravlje Zrenjanin objavio je danas da je u periodu od 29. novembra do 5. decembra registrovano 87 novih slučajeva virusa korona u Srednjobanatskom okrugu.   Od početka epidemije, a zaključno sa jučerašnjim danom, u srednjem Banatu je potvrđeno ukupno 41.558 slučajeva Covid-19.   PROČITAJTE JOŠ: Aurora Vita se priključila velikoj humanitarnoj akciji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Korona brojke u srednjem Banatu: 87 novih slučajeva zaraze

  Zavod za javno zdravlje Zrenjanin objavio je danas da je u periodu od 29. novembra do 5. decembra registrovano 87 novih slučajeva virusa korona u Srednjobanatskom okrugu.

   

  Od početka epidemije, a zaključno sa jučerašnjim danom, u srednjem Banatu je potvrđeno ukupno 41.558 slučajeva Covid-19.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Aurora Vita se priključila velikoj humanitarnoj akciji u Zrenjaninu

   

  Na području grada Zrenjanina u ovom trenutku je registrovan 131 aktivni slučaj zaraze. Sledi opština Novi Bečej sa 16 aktivnih slučajeva, opština Nova Crnja sa 15, opština Žitište sa 12 i opština Sečanj sa osam slučajeva virusa korona.

   

  U Srednjobanatskom okrugu je do sada upotrebljeno ukupno 195.410 doza vakcine protiv koronavirusa. Sa dve doze je vakcinisano 71.614 žitelja okruga, treću dozu je primilo 47.656 osoba, a četvrtu njih 3.391.

   

  Zavod za javno zdravlje Zrenjanin podseća i da je preuzeo trovalentnu TorVaxFlu i četvorovalentnu Vaxigrip Tetra vakcinu protiv virusa gripa. Vakcine su distribuirane po opštinama domovima zdravlja i ambulantama gde se vakcinacija sprovodi.

   

  Osobe koje žele da se vakcinišu treba da se jave u ambulantu svom izabranom lekaru.

   

  Vakcinacija protiv gripa se preporučuje pre početka sezone gripa (u oktobru i novembru), ali je vakcinacija opravdana i tokom sezone. Zaštita se postiže dve do tri nedelje posle imunizacije.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Vakcina protiv gripa se može dati istovremeno ili u bilo kom vremenskom razmaku sa vakcinom protiv Covid-19.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo