• KORISNICI GERONTOLOŠKIH CENTARA KITILI JELKE

  ZRENJANIN – U Gerontološkom centru Zrenjanin održano je takmičenje u kićenju novogodišnjih jelki, a nadmetali su se korisnici gerontoloških centara iz cele Srbije. Jelke su kićene ručno pravljenim ukrasima, nastalim u okviru radne terapije. Kroz radnu terapiju, korisnicima se pruža mogućnost da se iskažu u oblasti duhovnog i kreativnog stvaralaštva. – Bogat sadržaj aktivnosti koje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  KORISNICI GERONTOLOŠKIH CENTARA KITILI JELKE

  ZRENJANIN – U Gerontološkom centru Zrenjanin održano je takmičenje u kićenju novogodišnjih jelki, a nadmetali su se korisnici gerontoloških centara iz cele Srbije.

  Jelke su kićene ručno pravljenim ukrasima, nastalim u okviru radne terapije. Kroz radnu terapiju, korisnicima se pruža mogućnost da se iskažu u oblasti duhovnog i kreativnog stvaralaštva.

  – Bogat sadržaj aktivnosti koje se realizuju kroz radnu terapiju korisnika značajan su deo programa Gerontološkog centra u Zrenjaninu. Cilj radne terapije je održavanje i razvijanje kognitivnih kapaciteta u skladu sa godinama i zdravstvenim stanjem korisnika, kao i očuvanje fine motorike i psiho-fizičkih kapaciteta. Takmičenje u kićenju jelki jeste jedan od načina afirmisanja stvaralaštva ljudi trećeg životnog doba – objašnjava Tanja Živanov, direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin.

  Po njenim rečima, poseban akcenat je na socijalizaciji, druženju i razmeni iskustava.

  – Za dobru atmosferu i lepo raspoloženje pobrinula se muzička sekcija Gerontološkog kluba. Ove godine, po prvi put, u gostima su nam bili učenici Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“. Oni su sve prisutne takmičare posebno obradovali svojom pesmom i osmehom. Biće nam zadovoljstvo da se saradnja i druženje nastavi i nekim drugim povodom – zaključila je Živanov.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo