• Ko ima pravo na rehabilitaciju u Rusandi i drugim banjama u Srbiji

  Portal zrenjaninski.com trudi se da, kad god je u mogućnosti, odgovori na pitanja svojih čitalaca.   Pitali ste nas ko ima pravo na rehabilitaciju u banjama Srbije, pre svega u Banji Rusandi, i na koji način je moguće ostvariti to pravo.   Odgovor smo potražili u zrenjaninskoj filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.   Pravo osiguranika […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ko ima pravo na rehabilitaciju u Rusandi i drugim banjama u Srbiji

  Portal zrenjaninski.com trudi se da, kad god je u mogućnosti, odgovori na pitanja svojih čitalaca.

   

  Pitali ste nas ko ima pravo na rehabilitaciju u banjama Srbije, pre svega u Banji Rusandi, i na koji način je moguće ostvariti to pravo.

   

  Odgovor smo potražili u zrenjaninskoj filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

   

  Pravo osiguranika na produženu rehabilitaciju regulisano je Pravilnikom o medicinskoj rehabilitaciji.

   

  Uput za produženu rehabilitaciju u nekoj od zdravstvenih ustanova predviđenih za to osiguraniku daje izabrani lekar na osnovu medicinske dokumentacije.

   

  Pročitajte još: Dr Uroš Bačić trenutno jedini lekar specijalista u sali za kateterizaciju

   

  Ocenu da li osiguranik ima pravo na produženu rehabilitaciju, kao i dužinu rehabilitacije, daje komisija filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Komisija određuje i u kojoj će se zdravstvenoj ustanovi rehabilitacija sprovesti. Određuje, takođe, i dužinu trajanja, potrebu za pratiocem, vrstu prevoza, kao i rok u kom se rehabilitacija mora sprovesti.

   

  U jednoj kalendarskoj godini osiguranik ima pravo na rehabilitaciju najduže do 60 dana. Osim u posebnim slučajevima.

   

  U izboru zdravstvene ustanove u kojoj će rehabilitacija biti sprovedena, komisija se rukovodi time da ustanova bude što bliža prebivalištu osiguranika.

   

  Osiguranik može, na sopstveni zahtev, u zdravstvenoj ustanovi gde je upućen na rehabilitaciju da zatraži viši standard koji će sam doplatiti.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin