• Kip Praškog Malog Isusa pronađen u riznici Rimokatoličke katedrale (Foto)

  Kip Praškog Malog Isusa nedavno je pronađen u riznici Rimokatoličke katedrale u Zrenjaninu. Ovaj kip je, tokom svete mise, održane na praznik Presvetog Trojstva, osveštao katedralni župnik, generalni vikar Robert Pašćik.   Dete Isus je predstavljeno sa krunom na glavi. U levoj ruci drži zlatnu jabuku koja predstavlja zemljinu kuglu, a desnom rukom pruža blagoslov.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kip Praškog Malog Isusa pronađen u riznici Rimokatoličke katedrale (Foto)

  Kip Praškog Malog Isusa nedavno je pronađen u riznici Rimokatoličke katedrale u Zrenjaninu. Ovaj kip je, tokom svete mise, održane na praznik Presvetog Trojstva, osveštao katedralni župnik, generalni vikar Robert Pašćik.

   

  Dete Isus je predstavljeno sa krunom na glavi. U levoj ruci drži zlatnu jabuku koja predstavlja zemljinu kuglu, a desnom rukom pruža blagoslov.

   

  Pročitajte još: Od ponedeljka online predavanja u Školi za pripremu trudnica

   

  – Ovaj kip Praškog Malog Isusa je u katedralu prenet iz jednog doma za siročad. Dao sam nalog da se restauriraju kruna i dva plašta, a nameravam da naručim još plaštova – rekao je katedralni župnik Robert Pašćik.

   

  kip praškog malog isusa
  Foto: Zrenjaninska biskupija

   

  Kip je smešten na pomoćni oltar, sa desne strane crkve, u staklenu vitrinu sa led osvetljenjem. Prilikom venčanja mlade se, na tom pomoćnom oltaru, mole pred slikom Sekelj Bertalanove Bogorodice.

   

  – Svrha toga je da mole za dečji blagoslov, te je bilo logično da tu smestimo i kip Praškog Malog Isusa – istakao je Pašćik.

   

  Podsetimo, u Velikom Bečkereku su Milosrdne sestre Svetog Križa držale rimokatolički dom za siročad, od 1908. do 1947. godine. Dom je bio smešten u tadašnjoj Nemačkoj ulici (danas ulici Žarka Zrenjanina), a zgrada je srušena 1963. godine.

   

  kip praškog malog isusa
  Foto: Zrenjaninska biskupija

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo