• KAKO DA REAGUJETE KADA VIDITE POVREĐENU ŽIVOTINJU

  ZRENJANIN – Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ saopštilo je da je pre nekoliko dana zbrinuta i sklonjena na sigurno povređena roda kojoj je, najverovatnije, slomljeno krilo.     Ptica je napojena i nahranjena, a kontaktiran je i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode koji će je preuzeti i odneti na dalju negu i lečenje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  KAKO DA REAGUJETE KADA VIDITE POVREĐENU ŽIVOTINJU

  ZRENJANIN – Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ saopštilo je da je pre nekoliko dana zbrinuta i sklonjena na sigurno povređena roda kojoj je, najverovatnije, slomljeno krilo.

   

  roda

   

  Ptica je napojena i nahranjena, a kontaktiran je i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode koji će je preuzeti i odneti na dalju negu i lečenje u Suboticu, u Zoološki vrt „Palić“.

   

  „S obzirom na to da su velike suše i da je nestašica hrane za rode, ovaj period je veoma težak za preživljavanje mladih roda i njihovih roditelja. Ukoliko vidite povređenu rodu ili drugu zaštićenu vrstu životinje ili ptice, obavezno kontaktirajte Pokrajinski zavod za zaštitu prirode na broj 021 489 6301 koji je, na žalost, jedino prihvatilište za zbrinjavanje ugroženih i povređenih divljih i zaštićenih vrsta u Srbiji“, apeluju iz Udruženja ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“.

   

  Pokrajinski zavod za zaštitu prirode je stručna ustanova koja obavlja poslove zaštite prirode i prirodnih dobara na teritoriji AP Vojvodine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]