• Jedan prvak manje u odnosu na lane, više dečaka nego devojčica

  Nova školska godina počinje u četvrtak, 1. septembra, i za 1.024 prvaka sa teritorije grada Zrenjanina. To je, u odnosu na prošlu godinu, jedan đak prvak u klupama manje.   Oni će se rasporediti u 28 osnovnih škola na području grada. Ove godine više je dečaka prvaka, ima ih 525, dok je devojčica 499.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Jedan prvak manje u odnosu na lane, više dečaka nego devojčica

  Nova školska godina počinje u četvrtak, 1. septembra, i za 1.024 prvaka sa teritorije grada Zrenjanina. To je, u odnosu na prošlu godinu, jedan đak prvak u klupama manje.

   

  Oni će se rasporediti u 28 osnovnih škola na području grada. Ove godine više je dečaka prvaka, ima ih 525, dok je devojčica 499.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Produžena akcija skrininga aneurizme abdominalne aorte u bolnici

   

  Nijednog prvaka ove godine neće biti u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Lukićevu. I ostale škole u okolnim selima imaće malo učenika prvog razreda.

   

  Dva odeljenja prvaka moći će da upišu škole u Mužlji, gde ima 60 đaka prvaka, u Melencima, gde će ih u klupama biti 55, i u Elemiru, gde ih je 54.

   

  Najmanje đaka prvaka u seoskim školama biće u Knićaninu – osam, i u školi u Banatskom Despotovcu – devet. U ostalima seoskim školama broj prvaka se kreće od 11 do 24, tek za jedno odeljenje.

   

  U gradskim školama, najmanje prvaka imaće OŠ „Sonja Marinković“, koja je u gradu, kao i Mihajlovu i Lukinom Selu, gde ima isturena odeljenja, upisala ukupno 15 prvaka. Prema nezvaničnim informacijama, u školi u Lukinom Selu u klupu će sesti samo jedan prvak.

   

  Najviše učenika prvog razreda, kao i svake godine, biće u školi „Petar Petrović Njegoš“ – 151, i u OŠ „Žarko Zrenjanin“ – 115.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Najmanje prvaka u samom gradu upisano je u škole „Jovan Jovanović Zmaj“ – 30 i „Vuk Karadžić“ – 36.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo