• JEDAN OD TRI NAJLEPŠA GRADA: Kako turisti da provedu četiri dana u Zrenjaninu

  Program boravka u našoj sredini

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENjANIN – Zrenjanin se, uz Suboticu i Vranje, našao na listi tri najlepša grada u Srbiji koja bi trebalo posetiti, preneo je portal „Jugmedia“ podatke sa sajta globalne platforme za avanturiste, čiji je fokus usmeren na kulturu, umetnost, hranu i arhitekturu. Rang lista napravljena je u okviru projekta „World #1 Vip Travel Club“, koji je počeo u septembru.

  zrenjanin-centar
  Centar Zrenjanina – pogled sa Katoličke crkve

  A kako turisti na najlepši način mogu da provedu vreme u našem gradu i ponesu uspomenu na Zrenjanin?

  Javno preduzeće „Turistički centar grada Zrenjanina“ je, na nedavno završenom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, gostima predstavilo četvorodnevni program boravka u gradu na Begeju, namenjen organizovanim grupama turista.

  Prvi dan, po zamisli Turističkog centra, obuhvata dolazak u Zrenjanin u jutarnjim časovima, smeštaj u odabrani objekat, ručak, obilazak starog jezgra grada, zatim stalne postavke Narodnog muzeja, Galerije savremene umetnosti… I, naposletku, večera i noćenje.

  Drugog dana, nakon doručka, za posetioce je predviđen odlazak do izletišta Prirodnog rezervata „Carska bara“, ukrcavanje na čamac ili brod i obilazak rezervata sa 250 različitih vrsta ptica. Posle toga, sledi odlazak u Belo Blato, romantično selo, specifično po svojoj multikulturalnosti, i ručak u turističkom seoskom domaćinstvu „Lujza“. Onda je na redu odlazak do jezera „Joca“, koje je najbolji prirodni revir za pecanje štuke u regionu, površine 700 hektara, i popodnevno pecanje. Večera u etno restoranu i noćenje na kraju su drugog dana turističkog boravka u Zrenjaninu.

  Etno centar "Lujza" u Belom Blatu
  Etno centar „Lujza“ u Belom Blatu

  Turistički centar trećeg dana preporučuje ravničaranje po Mužljanskim ritovima, a u letnjim mesecima kupanje na Peskari ili odlazak na Trap strelište, koje se nalazi 8 kilometara od centra Zrenjanina. Posetioci se tamo mogu oprobati u pucanju na glinene golubove. Trap strelište je opremljeno automatskom mašinom za izbacivanje golubova i poseduje pet pucačkih mesta sa pulofonima, nadstrešnicom, kontrolnom kućicom… Popodne je namenjeno za ručak u restoranu na Peskari ili na nekom od mužljanskih salaša. Po povratku u hotel ili smeštaj u domaćoj radinosti sledi slobodno vreme, a u večernjim časovima odlazak u etno kompleks, na domaćinsku večeru uz tamburaše.

  Četvrti dan boravka u Zrenjaninu, po programu Turističkog centra, obuhvata odlazak u Kaštel u Ečki, obilazak dvorca i mogućnost odlaska na obližnji sportski aerodrom, jedan od najstarijih aerodroma C klase u Evropi. Avanturisti se mogu oprobati u skakanju padobranom iz aviona. Ovim planom predviđena je i šetnja i grofovski ručak u lovačkom dvorcu, posle čega turistima sledi povratak kući.

  Sve informacije za ovakav i slične aranžmane zainteresovani mogu dobiti u Turističko informativnom centru Zrenjanin – 023 581 890. 

  Kaštel Ečka
  Kaštel Ečka

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo