• Iz godine u godinu sve manje rođenih u srednjem Banatu, a sve više umrlih

  Demografska situacija u Srednjobanatskom okrugu je iz godine u godinu sve lošija, odnosno sve je veća razlika između broja rođenih i umrlih.   Prema poslednjim zvaničnim podacima iz 2021. godine, koje je objavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ta razlika je najdrastičnija. Naime, 2021. godine u srednjem Banatu su rođene 1.454 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Iz godine u godinu sve manje rođenih u srednjem Banatu, a sve više umrlih

  Demografska situacija u Srednjobanatskom okrugu je iz godine u godinu sve lošija, odnosno sve je veća razlika između broja rođenih i umrlih.

   

  Prema poslednjim zvaničnim podacima iz 2021. godine, koje je objavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ta razlika je najdrastičnija. Naime, 2021. godine u srednjem Banatu su rođene 1.454 bebe, a umrle su 3.492 osobe. Samo u toj godini prirodni priraštaj u našem okrugu je bio u minusu za 2.038 stanovnika.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Savršeni pokloni za partnera: Kako obradovati dragu osobu

   

  Godinu dana ranije, odnosno 2020, u Srednjobanatskom okrugu je rođeno 1.449 beba, a umrla je 3.191 osoba. Više rođenih, a manje umrlih bilo je 2019. Te godine je, naime, rođeno 1.548 beba, a umrle su 2.753 osobe.

   

  Najviše dece, u posmatranom petogodišnjem periodu, rođeno je 2017. godine – 1.561, a te godine je umrlo 2.849 osoba.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Popusti damama: Velika akcija posvećena pripadnicama lepšeg pola

   

  Još uvek ne postoje zvanični podaci Instituta „Batut“ za 2022. godinu, ali je iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ saopšteno da je u zrenjaninskom porodilištu lane obavljen 1.171 porođaj. Još nije objavljen podatak o broju umrlih u prošloj godini.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. A, KADA ĆETE OBJAVITI REZULTATE POPISA PO SELIMA Grada ZRENJANINA!?
   IMA LI NEKI PROBLEM?
   PITANJE IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo