• Italijani dobijaju zemljište u zakup

  Za izgradnju postrojenja za vodu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Gradski većnici u Zrenjaninu usvojili su jutros odluku o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini italijanskoj kompaniji „Gruppo Zilio“, sa kojom je Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ u februaru potpisalo ugovor o prečišćavanju vode iz gradskog vodovoda.

  Sednica Gradskog veća
  Sednica Gradskog veća

  Nikola Halas iz Odeljenja za urbanizam Gradske uprave objasnio je da je „Gruppo Zilio“ stekao uslov da dobije zemljište u zakup, gde će izgraditi postrojenje za prečišćavanje vode.

  – Zakonom o planiranju i izgradnji je predviđeno da se onome kome je poverena određena delatnost može dati zemljište u zakup dok traje ta saradnja – istakao je Halas i precizirao da se zemljište nalazi neposredno uz postrojenje „Vodovoda i kanalizacije“, na Mihajlovačkom drumu, koje je urbanističkim planom i predviđeno za te namene.

  Odluku Gradskog veća trebalo bi da aminuju i odbornici Skupštine grada na sednici koja će, po saznanjima portala „Zrenjaninski“, biti održana sutra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]