• ISTRAŽIVANJE: Kakvi su Zrenjaninci vozači i kakvim vozilima raspolažu

  Prosečna starost svih vozila na području koje pokriva Policijska uprava Zrenjanin je 17,9 godina, pokazuju podaci Agencije za bezbednost saobraćaja. Podaci su iz istraživanja o bezbednosti saobraćaja u prošloj godini.   Kada je reč o prosečnoj starosti putničkih automobila, ona je 16,5 godina.   Samo 3,8 odsto automobila mlađe je od šest godina, a 87,7 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ISTRAŽIVANJE: Kakvi su Zrenjaninci vozači i kakvim vozilima raspolažu

  Prosečna starost svih vozila na području koje pokriva Policijska uprava Zrenjanin je 17,9 godina, pokazuju podaci Agencije za bezbednost saobraćaja. Podaci su iz istraživanja o bezbednosti saobraćaja u prošloj godini.

   

  Kada je reč o prosečnoj starosti putničkih automobila, ona je 16,5 godina.

   

  Samo 3,8 odsto automobila mlađe je od šest godina, a 87,7 odsto automobila starije je od deset godina.

   

  Zrenjaninci i vozači iz okolnih opština se uglavnom pridržavaju propisa kada je u pitanju vezivanje sigurnosnih pojaseva. Vezuje se 89,7 odsto vozača i 84,8 suvozača.

   

  Skoro petina pešaka prelazi kolovoz kad je na semaforu crveno svetlo, a 18,8 odsto pešaka prelazi kolovoz van pešačkog prelaza.

   

  Pročitajte još: Prebrza vožnja i alkohol doveli do tri saobraćajne nezgode

   

  U naselju i van naseljenog mesta, većom brzinom od dozvoljene najviše voze motociklisti.

   

  Mobilnim telefonom u vožnji najviše razgovaraju vozači teretnih vozila, slede ih vozači putničkih automobila, pa autobusa.

   

  Na teritoriji Policijske uprave Zrenjanin zabrinjavajuće je visok procenat prekoračenja brzine, a podaci pokazuju da se daleko iznad dozvoljenog više vozi noću nego danju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo